Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO | „Între două lumi”, la Sala Unirii din Alba Iulia: Primul concert al Orchestrei de Cameră a judeţului Alba

Publicat

YouTube video

Iubitorii de muzică clasică au avut ocazia să participe, vineri seara, la un eveniment special ce a avut loc la Sala Unirii din Alba Iulia. Este vorba despre debutul Orchestrei de Cameră a judeţului Alba, în cadrul evenimentului „Între două lumi”. Din programul manifestărilor, prezentate de Cezara Fiţ, au făcut parte atât concertul de muzică de cameră, cât şi expoziţia de grafică semnată de prof. dr. Ioana Adriana Raica.

Sala Unirii s-a dovedit neîncăpătoare pentru albaiulienii dornici să participe la un eveniment în premieră pentru oraş şi să asculte muzică de calitate. Seara a fost deschisă de Orchestra de Cameră a judeţului Alba, care, pentru prima dată de la înfiinţare, a susţinut un recital în faţa publicului. Din repertoriu au făcut parte piese cunoscute, precum „Mica serenadă KV 525”, de W. A. Mozart, „Concertul nr. 5 pentru pian și orchestră, în Fa minor”, de J. S. Bach, „Concertul pentru mandolină și orchestră de coarde și clavecin, în Do major RV 425”, de A. Vivaldi, „Concertul pentru violă și orchestră, în Do minor, partea I”, de J. CH. Bach și H. Casadeus. Orchestra de cameră a fost acompaniată de Dan Liviu Cernat (violă), după care au urmat Dragoş Tudor (chitară), Ovidiu Pârjol (pian) şi Lilia Pârjol (pian), dirijaţi de Liviu Cernat. Concertul a fost încheiat de piesa „Radetzky March op. 228”, de J. Strauss Sr., interpretată în acompaniamentul aplauzelor publicului.

Manifestările s-au finalizat cu expoziţia de grafică a artistei Ioana Adriana Raica, expoziţie în ton cu evenimentul, reprezentând imagini personificate ale muzicii.

Evenimentul „Între două lumi” poartă marca Consiliului Judeţean Alba şi a Centrului de Cultură „Augustin Bena” din Alba Iulia, în parteneriat cu Asociația „Sincretic Art” și Liceul „Regina Maria” din Alba Iulia.

YouTube video

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax