Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Istorie și bună dispoziție la primul „Târg de Sclavi” din Alba Iulia, sâmbătă, la Zilele Cetății-Festivalul Roman Apulum

Publicat

YouTube video

Albaiulienii și turiștii care au trecut sâmbătă pragul Cetății Alba Carolina au avut parte de un moment unic și inedit, plin de istorie dar și de umor. În cadrul Festivalului Roman Apulum, anul acesta a avut loc și un târg autentic de sclavi. Gladiatorii, femeile și bărbații daci au fost vânduți la licitație de către Marcus Aurelius, personaj interpretat de istoricul de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, Tudor Roșu.

Sute de oamenii s-au adunat sâmbătă după-amiaza în fața Porții a IV-a din Alba Iulia pentru a gusta puțin din istoria vremurilor îndepărtate și pentru a vedea cum se desfășura atunci un târg de sclavi.

Ca de obicei personaje interpretate de reprezentanții Muzeului Național al Unirii au făcut un adevărat spectacol și au primit sute de aplauze din partea publicului numeros.

Pentru ca evenimentul să fie cât se poate de autentic organizatorii au pus în scenă o întreagă poveste cu personaje dar și o licitație reală, astfel cei care au dorit au licitat pentru a-i avea drept sclavi pe gladiatorii din Legiunea XIII Gemina, femeile sau bărbații daci.

Rămas fără bani și cu datorii, Marcus Aurelius a venit să își vândă cei 9 sclavi care i-au mai rămas din 200 pe are îi avea. Întreaga licitație a fost supravegheată de guvernatorul Marcius Turbo, personaj interpretat de istoricul Liviu Zgârciu.

Licitația care a pornit pentru fiecare sclav de la 1 leu a fost una cât se poate de reală. Pe rând sclavii au fost cumpărați de cei prezenți la eveniment cu sume între 30 și 50 de lei.

Deși a reușit să își vândă fiecare „muncitor” Marcus Aurelius nu și-a putut aduna suma pe care o datora guvernatorului fapt pentru care a fost prins de gărzile romane și vândut și el la rândul său.

Întregul eveniment a fost unul cât se poate de spectaculos plin de farmec și amuzament. Cei prezenți s-au distrat și nu s-au sfiit să liciteze pentru personajele pe care și le doreau. Încă un târg de sclavi va avea loc duminică de la ora 12.30 pe Latura de Est a Cetății Alba Carolina, lângă poarta a III-a.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax