Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Lucrări de mântuială pe drumul principal din Lancrăm. Capacele canalelor lăsate la 5 cm sub nivelul asfaltului

Publicat

DAw2K5BPMXPpjL9SDQxMkI4rXmQLkb1e-ECcCTv0rEo,wQY8UbWsIeT_QcChx4P3rhzxq59qQt3OdzdtxEJA9wE Locuitorii din Lancrăm se confruntă de ani buni cu disconfortul creat de traficul aglomerat şi zgomotul produs de maşinile care circulă pe strada principală din localitate (Nouă), adică pe DN1, principala arteră ce face legătura între Alba Iulia şi Sebeş şi străbate localitatea.

După terminarea autostrăzii, se gândeau că problemele se vor termina, însă nici vorbă. Au urmat lucrările la apă și canalizare, care au creat alte neplăceri. Cu toate că „șantierul” s-a încheiat de mai bine de un an, unii localnici reclamă şi alte nereguli.

După lucrări de asfaltare a drumului, capacele de la gurile de canalizare au rămas la o diferenţă de nivel, iar în momentul în care trec mașini de mare tonaj, pe lângă zgomotul pe care îl creează, din cauza vibrațiilor, au început să fie afectate casele oamenilor.

YouTube video

Cetățeni din Lancrăm, care locuiesc pe strada principală din localitate, au sesizat Alba24 şi au relatat că au ajuns la capătul răbdării. Au suportat ani de zile de șantier în zonă iar în momentul în care credeau că se vor termina, alte probleme au început să apară.

Potrivit acestora, zgomotul creat de mașinile de mare tonaj în momentul în care trec peste diferenţa de nivel de pe şosea, generată de amplasarea căminelor de la canalizare, este insuportabil, mai ales în zilele de vară, în care, din cauza căldurii, nu puteau să doarmă cu geamurile închise. Aceștia spun că nu se pot odihni nici măcar câteva ore pe noapte.

O altă problemă creată, în opinia acestor localnici, de lucrările proaste din zonă, este dată de vibrațiile care se produc în momentul în care mașinile trec peste canale. Localnicii de plâng că au început să crape gardurile și casele și că locuințele le sunt stropite cu apa din bălțile formate pe drum, după ploaie.

Sursele citatea ne-au relatat că au încercat să vorbească cu autoritățile locale și cu cei care au făcut lucrările, însă nu au primit prea multe explicaţii şi au fost trimiși de la unii la alții.

IMG_0327 Au făcut și o petiție, cu 82 de semnături, cea fost înaintată în luna aprilie, la APA CTTA Sebeș, însă fără rezultat:

„Subsemnații, atașat tabel nominal cu cetățenii loc. Lancrăm, str. Nouă, solicităm remedierea covorului asfaltic aplicat pe strada Nouă din Lancrăm, ambele sensuri.

Cetățenii localității Lancrăm sunt deranjați și indignați de disconfortul creat ca urmare a tasării asfatului de pe strada Nouă, ca urmare a lucrărilor de construcții Apă/Canal, executate de Hidroconstrucția SA Sebeș, în cursul anului 2014.

Tasarea ce s-a produs ne creează disconfort și mai ales daune proprietăților. Zgomotul și vibrațiile produse de mașinile de mare tonaj, cât și stropirea sistematică a locuințelor cu apa care băltește în „șanțul” format prin tasare, ne obligă a vă ruga să binevoiți a demara de urgență lucrări de remediere”, au transmis aceștia în data de 27 aprilie 2015.

Cetățenii sunt dispuși să recurgă la orice altă metodă legală, pentru a scăpa de această problemă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax