Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Luminițele din Parcul Sărbătorilor de Iarnă de la Alba Iulia se aprind pe 1 Decembrie

Publicat

YouTube video

Au rămas mai puțin de trei zile până când albaiulienii vor intra oficial în atmosfera sărbătorilor de iarnă. De 1 Decembrie, în Piața Cetății din Alba Iulia se vor aprinde luminițele în Parcul Sărbătorilor de Iarnă, punct de atracție pentru cetățenii din municipiu și turiștii care vor vizita orașul. Bradul, patinoarul sau căsuțele cu bunătăți și-au făcut deja apariția în zonă, toate acestea fiind acoperite de o cupolă din luminițe.

Marți dimineața, muncitorii și comercianții lucrau de zor la amenajarea instalațiilor de lumini și a căsuțelor din lemn unde vor fi comercializate produse alimentare și de artizanat. În Cetate, pe stâlpi au fost deja montate luminițe în formă de stea, cu logo-ul orașului.

De 1 Decembrie se vor aprinde luminițele și căsuțele cu bunătăți vor fi deschise pentru vizitatori. Oficial, Parcul Sărbătorilor de Iarnă se va inaugura în data de 6 decembrie, când încep Serbările Iernii.

Consilierii locali au votat încă din luna septembrie că Parcul Sărbătorilor de Iarnă va funcționa la Alba Iulia în perioada 1 decembrie 2017 – 1 februarie 2018.

Alte târguri de Crăciun au fost deschise deja, în această lună, la Cluj-Napoca (în Piața Unirii) și la Sibiu (în Piața Mare).

În trei ani, administrația locală din Alba Iulia a cheltuit aproximativ 800.000 de euro pentru închirierea instalațiilor de iluminat pentru sărbătorile de iarnă: 275.000 de euro în 2015, 220.000 de euro în 2016 și 300.000 de euro anul acesta pentru beculețe, poduri de lumini și alte decorațiuni din Parcul Sărbătorilor de Iarnă și restul orașului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax