Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO/ VIDEO Mega-protest cu peste 4.000 de oameni la Alba Iulia! ”No, amu`îi bai!” – strigătul revoltei din inima Ardealului

Publicat

Peste 4.000 de oameni s-au strâns pe străzile din Alba Iulia într-un marș fără precedent în istoria recentă a orașului. Mulțimea s-a adunat în fața Prefecturii județului, unde liderii manifestanților au stabilit împreună cu jandarmii și polițiștii traseul și câteva reguli de siguranță. Oamenii și-au strigat indignarea și nemulțumirea cu privire la ordonanțele de urgență adoptate de Guvern.

Protestatarii au venit „înarmați” cu pancarte, vuvuzele și fluiere și au strigat împotriva PSD și a liderului acestuia, Liviu Dragnea. De asemenea, oamenii au cerut demisia Guvernului și alegeri anticipate. 

Deși foarte zgomotoși, oamenii s-au deplasat în ordine pe traseul stabilit, pe strada Moților, cu o scurtă oprire în fața sediului PSD, de unde au fost priviți de cineva aflat la geam, au continuat prin cartierul Cetate, oprindu-se în final în fața fostului cinematograf Dacia, un loc simbolic pentru Alba Iulia prin prisma faptului că de acolo a început Revoluția din decembrie.
IMG_9639

Oamenii au intonat imnul național și apoi marșul a continuat pe același traseu, spre Prefectură.

”Ieșiți din casă, dacă vă pasă!” le-au strigat protestatarii celor de la ferestrele blocurilor de locuit din cel mai populat cartier al orașului, îndemn care se pare că a funcționat. Nu au lipsit nici mesajele cu tentă umoristică, dar nici înjurăturile.

”No, amu` îi bai!” scria pe (probabil) cea mai fotografiată pancartă a protestului. Mulțimea a rămas foarte numeroasă și la întoarcere, astfel că în centrul orașului a ajuns un număr mare de oameni care au continuat să strige aproximativ 30 de minute, până după ora 21.00.

Alba24.ro a transmis live întregul protest, secvențe fiind preluate și de către Realitatea TV, Digi24 și Hotnews.

 

Reporteri: Ovidiu HAȚEGAN & Andreea MEZEI

(foto recomandată: Andrei Bregar)

VEZI LIVE VIDEO de la PROTEST

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. BinGGGG

    joi, 02.02.2017 at 10:11

    Unde esti Darzule ?

  2. Rika fara frica

    joi, 02.02.2017 at 11:02

    prostimea asta ce o iesit in strada is atata de prosti si jegosi de mi scarba sa ii vad in societate !

  3. eu

    joi, 02.02.2017 at 13:01

    Doamne , ce a putut sa faca din oameni un inganfat, lipsit de inteligenta, fara nici un pic de respect cand e vorba sa pierzi, un om urat de rautatea pe care o emana prin toti porii, da domnule presedinte al tarii mele, tu esti acel om care duci tara , condus din umbra ca o marioneta, nu la rau, la razboi civil. Dansul ar trebui sa fie primul care trebuia sa taca. Lasati acesti oameni pusi la putere tot de noi sa isi indeplineasca treaba, noi nu am urlat cand un om care nu numai ca e foarte rau si nu are nimic cu un roman adevarat a dat meditatii si si-a cumparat 6 case, oare la referendum , intrebarea doi, Se pot cumpara sase case din meditatii la fizica? NUUUUU. Vedeti-va de problemele tarii reale , de siguranta ei, de faptul ca mor oameni in spitale ca voi nu ati adus nici un plus. Ce tot urlati cu DNA-ul, e o institutie formata din oameni frustati, nu credeti ca acea institutie o sa faca dreptate , NICIODATA, ba dimpotriva, ar trebui desfintata si punct. Primesc niste salarii immense si nu au recuperate un prejudiciu concret, si cand spun immense sunt de la 12000 de lei in sus. Rusine care ati iesit pentru 50 de lei, rusine ca nu stiti ce e respectul, rusine ca puteti fi manipulate fara sa stiti multi de ce sunteti acolo. MARE RUSINE. NU II BAI, E DOAR PROSTIE.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax