Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Ministrul Agriculturii, la o fermă din Bucerdea Grânoasă. A mâncat jambon „din brișcă”

Publicat

colaj01 La medicul veterinar Ioan Cleja, din comuna Bucerdea Grânoasă, jud. Alba, aici unde încă se mai găsește un nucleu de porci rasa Bazna. O rasă valoroasă aflată, din nefericire, pe cale de dispariție!

Nicolae Cleja, tatăl medicului veterinar Ioan Cleja din Bucerdea Grânoasă (jud Alba), la 82 de ani, crește porci din rasa Bazna în semilibertate, cu gard electric alimentat de la un panou fotovoltaic. Dar și oi sau păsări pentru ouă. Pentru ca aceste animale să aibă <bucate> sănătoase (așa cum spun ardelenii la cereale), gospodarul cultivă 17 ha teren agricol, aflat într-o zonă colinară, cu păioase, porumb și floarea-soarelui. Culturi frumoase care promit roade îndestulătoare. Toate fertilizate cu gunoi de grajd.

În asemenea condiții de trai, practic animale crescute în libertatea câmpului, normal că este foarte bună și prolificitatea lor. Iar savoarea și gustul cărnii obținute astfel sunt deosebite”, a scris ministrul pe pagina de Facebook.


 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax