Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Ministrul Comunicațiilor, Delia Popescu, a testat la Alba Iulia funcționalitatea sistemelor smart în transportul public local

Publicat

IMG_9207Ministrul Comunicațiilor, Delia Popescu a testat vineri serviciul de călătorie cu autobuzul în municipiul Alba Iulia. Aceasta a văzut funcționalitatea sistemelor smart instalate, cel de plată prin sms, e-ticketing, inclusiv plata cu portofelul electronic. Mai apoi, la sediul Primăriei a urmărit o prezentare a Dispeceratului din cadrul instituției, dar și a posibilităților de plată prin intermediul platformei online Ghișeul.ro.

Călătoria cu autobuzul a început la ora 12.00, din stația Spital (Cetate). Autobuzul a circulat pe direcția Gară – Centru – Primărie. Delia Popescu și-a cumpărat un bilet de autobuz efectuând plata prin SMS, bilet ce a costat 0,45 euro plus TVA (aprox 2,5 lei). Ministrului i-a fost explicat mecanismul de efectuare a plăților, valabilitatea unui bilet, dar și mai multe detalii privind serviciul de transport public în comun.

Călătoria cu autobuzul s-a încheiat în fața Primăriei municipiului Alba Iulia. La cabinetul primarului a urmat apoi o prezentare a Dispeceratului din cadrul Primăriei și a posibilității de plată prin intermediul platformei online

„E minunat să văd că Alba Iulia a făcut astfel de progrese și că sunt atât de activi și implicați în ceea ce înseamnă relaționarea cu cetățenii, și asta este mare lucru. Integrarea soluțiilor de smart city va reprezena viitorul, atât pentru Alba Iulia cât și pentru celelalte orașe. Sper că Alba Iulia este un exemplu pentru celelalte orașe care vor dori să implementeze soluții smart city. Este minunat că dați posibilitatea cetățenilor să aibă mai multe canale să își procure un bilet de transport. Soluțiile inteligente sunt soluțiile viitorului, dar nu trebuie să renunțăm nici la varianta clasică pentru că avem parte din populația care încă mai este legată de varianta clasică, adică să îți cumperi un bilet de autobuz de la chioșcul din stație”, a explicat ministru.

Delia Popescu s-a arătat încântată de soluțiile de plată prin sms sau de tip wallet existente în cadrul serviciului de transport public în comun în Alba Iulia.

„Nu ne vom opri aici. Vom utiliza și alte modalități, de tip mobile banking sau internet banking pentru a face plata, nu numai bilete de autobuz, dar și plata de taxe și impozite”, a mai spus Delia Popescu.

YouTube video

Ministrul Comunicațiilor a declarat că vede Alba Iulia drept un exemplu pentru celelalte orașe.

„M-aș bucura să văd, după Alba Iulia, și București să devină un smart city. Conceptul de Smart City nu este o rețetă, este un început și nu cunoaște limite. Sunt alte orașe care au implementat diverse soluții, fie că vorbim de iluminat stradal, fie că vorbim de transport inteligent. De fapt marele câștig al unei soluții de Smart City este interconectarea unor astfel de soluții”, a mai transmis Delia Popescu.

Ministrul Comunicaţiilor a participat vineri şi la conferinţa de lansare a proiectului-pilot „Alba Iulia Smart City 2018”.

Vezi şi FOTO-VIDEO: „Alba Iulia Smart City 2018”. A fost lansat oficial proiectul-pilot cu soluții de digitalizare a orașului Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax