Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Ministrul Educației, la deschiderea anului universitar, la Alba Iulia. Aproape 5.000 de studenţi încep cursurile la UAB

Publicat

IMG_0137 Vineri, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a deschis oficial anul universitar 2015 – 2016, în cadrul unei festivităţi organizate la Casa de Cultură a Studenţilor, în prezenţa ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, conducerii UAB, autorităţilor judeţene şi locale dar și a altor reprezentanți de la nivel central. Cu această ocazie, aprope treizeci de studenţi de la UAB, cu rezultate excelente în anii de studiu, au fost răsplătiţi de primarul Mircea Hava cu premii în bani.

Festivitatea de deschidere a avut loc vineri, 2 octombrie, de la ora 11.00 la Casa de Cultură a Studenților. Studenţi, profesori, părinţi, autorităţi locale și judeţene au marcat oficial un nou început în activitatea universitară a instituţiei de învăţământ superior din Alba Iulia. Anul acesta, la Alba Iulia a început să studieze generația cu numărul 25 a Universității ”1 Decembrie 1918”, iar cei aproape 5.000 de studenți vor putea de astăzi să-și afle orarul.

La eveniment au fost prezenți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul delegat pentru Învățământ Superior și Cercetare, Mihnea Costoiu, secretarul de stat în Ministerul Educației, Gigel Paraschiv, președintele Consiliului Național al Rectorilor, Răzvan Teodorescu, președintele de onoare al Consiliului Național al Rectorilor, Ecaterina Andronescu, rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz, ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, subprefectul județului Alba, Cornel Murg, președintele Consiliului Județean Alba, Ioan Dumitrel, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, președintele senatului UAB, dr. Ioan Popa. În sală au mai fost prezenți printre alții, vicepreședinții Consiliului Județean Alba, Florin Roman și Alin Cucui, deputatul Ioan Dîrzu, deputatul Clement Negruț, inspectorul şcolar general al Inspectorului Şcolar Judeţean Alba, Marcela Dărămuș, directori ai unităților de învățământ și cadre didactice.

„O să vedeți după parcurgerea programelor de studii că nu ați făcut o alegere greșită, ați ales universitatea din inima Transilvaniei, ați ales o instituție de învățământ superior care pe zi ce trece îți consolidează poziția atât în învățământul superior din România cât și în învățământul superior și cercetarea din întreaga lume”, le-a transmis studenților rectorul UAB, Daniel Breaz.

Daniel Breaz a subliniat că Universitatea „1 Decembrie 1918” oferă studenților absolut toate condițiile pentru a se pregăti și pentru a deveni profesioniști.

ministrul educatiei sorin cimpeanu Este poate cea mai bună admitere din ultimii ani, nu numai sub aspect cantitativ dar sunt convins că și calitativ. 1.737 de boboci intrați la cele trei forme de învățământ, licență, master, doctorat. Este o dovadă a atractivității programelor de studii pe care Universitatea din Alba Iulia le oferă, a eforturilor pe care întreaga comunitate academică le face pentru a-și îmbunătăți activitatea, pentru a deveni activi”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

YouTube video

Cîmpeanu a spus că Universitatea „1 Decembrie 1918” este peste media națională, din mai multe perspective.

„La începutul anului 2010, la nivel național, 66% dintre colegii dascăli dețineau titlul de doctori în ștințe. A urcat acest procest, la nivel național, la 80% la începutul anului 2015. Universitatea dumneavoastră, față de procentul mediu național de 80%, avea deja 95% colegi dascăli cu titlul de doctor, deci cu pregătire corespunzătoare, pregătire care se reflectă în raport cu actul educațional și cu partea de cercetare de care beneficiază studenții. Cei care ați făcut această alegere în anul 2015, ați făcut o alegere foarte bună”, le-a mai transmis ministrul studenților universității albaiuliene.

”Ați construit o școală timp de 25 de ani. Cu înțelepciune, ați adăugat, an după an, prestigiu universității”, a declarat Ecaterina Andronescu, președintele de onoare al Consiliului Național al Rectorilor.

IMG_0111 Primarul municipiului Alba Iulia le-a transmis studenților să-și trăiască viața.

„Eu nu vă spun nici să învățați, o să vă spun să vă trăiți viața. Eu știu că sunteți maturi, știu că ați trecut de 18 ani și că ați făcut, în parte, dumneavoastră această alegere, o parte mai împinși de părinți. Îmi amintesc și eu de când eram student, depinde de cursuri. Dacă cursurile sunt frumoase, sala e plină, dacă cursurile sunt așa și așa, sala este așa și așa”, le-a transmis Mircea Hava studenților.

Totodată, Hava a citit lista cu studenții cei mai buni, premiați de către Consiliul local și Primăria municipiului Alba Iulia. „Pentru excelență, pentru cei cu zece și până la media 9.73, sunt în jur de 30 de studenți, vor primi din partea Primăriei și Consiliului local niște bani”, a mai spus Mircea Hava.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. alin

    miercuri, 07.10.2015 at 19:26

    Andropauza…cancerul scolii rumanesti..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax