Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Moment emoționant la primirea soliilor din Cetățile de Scaun ale României. S-a semnat acordul de parteneriat cu regiunea Cahul

Publicat

YouTube video

Ca în fiecare an, de 1 Decembrie, la Alba Iulia au ajuns soliile din Cetățile de Scaun ale Românei. Cei prezenți pe platoul Sălii Unirii au luat parte la un moment emoționant, o declarație de patriotism și iubire pentru țara noastră. Actorii Carmen Tănase și Bogdan Jianu au reușit să-i emoţioneze pe cei prezenți, care au răsplătit cu lacrimi și aplauze interpretările lor de excepție.

Ziua Națională a Românei a adus în fața celor prezenți în orașul Marii Uniri soliile din Cetățile de Scaun ale României, care au venit la Alba Iulia pentru a-și transmite mesajele patriotice către autoritățile albaiuliene și naționale.

Îmbrăcați în costume populare românești și haine de „sol”, reprezentanții Cetății Sucevei, Târgoviștei și Alba Iuliei au povestit cum „aici, s-au legat sorții Ţărilor Române sub același steag și în aceeași pecete, pentru ca toți românii, cu același grai și religie să se unească”.

Unul din cele mai emoționante momente l-au reprezentat declarațiile venite de la soliile Cetății din Târgoviște, care au fost interpretate de actrița Carmen Tănase și Bogdan Jianu.

„Aici, la Alba, fiecare piatră poartă porunca marelui rege Burebista, a lui Decebal, a lui Mihai Vodă și a altor minți luminate care au știut să întoarcă din drum istoria imperiilor. Aici, la Alba, fiecare dintre noi vine să învețe cântecul <Deșteptați-vă români>”, au fost o parte din declarațiile care au reușit să impresioneze publicul prezent pe platoul Sălii Unirii.

Bogdan Jianu, care l-a interpretat pe Vlad Țepeș, a ținut și el un discurs emoționant despre protejarea neamului românesc.

„Să păstrați țara noastră liberă și în credința noastră creștină. Jurați. Și eu am să jur. Iar, de va fi la ceas de primejdie, să aud chemarea Valahiei mele, am să cobor iarăși printre voi și am să mă fac iar voievod din vânt și din piatră și o să stăm iar împreună la hotarul țării. Asta vă jur”, au fost cuvintele sale.

Printre cei care au participat la evenimentul de primire a soliilor s-au numărat reprezentanți ai administrației locale, județene și naționale, dintre care amintim: primarul Mircea Hava, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, primarul orașului Chișinău, Dorin Chirtoacă, senatorul PNL Victor Ciorbea, președintele PDL Vasile Blaga, președintele PP-DD, Dan Diaconescu, Mihai Răzvan Ungureanu.

După evenimentul de primire a soliilor, mulțimea s-a mutat în Sala Unirii unde a avut loc semnarea înţelegerii  de cooperare între județul Alba și regiunea Cahul din Moldova. Acordul a fost semnat între președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele raionului Cahul, Vladimir Calmîc. Vezi AICI domeniile de colaborare între cele două unităţi administrativ-teritoriale.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: GALERIE FOTO | Cum ne-am petrecut Ziua Națională la Alba Iulia. Emoții, senzații și distracții la „Festival de România” | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax