Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Noaptea Cercetătorilor la Alba Iulia. Despre investigarea criminalistică, ateliere antice, spectacol cu Garda Apulum şi Skepsis

Publicat

IMG-20160930-WA0020Ediţia din acest an a evenimentului „Noaptea Cercetătorilor” de la Alba Iulia a îmbinat cele mai interesante meşteşuguri şi spectacole de inspiraţie antică, cu cele mai moderne metode autohtone de investigare criminalistică. A fost un mix de călătorie în timp, menit să apropie publicul larg de fascinanta lume a cercetării şi ştiinţei.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie și își propune să arate ce înseamnă să fii cercetător în zilele noastre. Un exemplu dat la Alba Iulia a fost din domeniul de cercetare criminalistică și profesia de polițist. Autospeciale ale Poliţiei cu girofaruri pornite, echipamente tehnice de investigare şi personalizat specializat au fost la dispoziţia publicului, pentru a vedea îndeaproape cum se desfăşoară activitatea lor.

Strada Muzeului şi Sala Unirii au fost animate de meșteșuguri tradiționale, ateliere de icoane, cusături tradiţionale, ateliere antice (Officina scriptoria, monetărie romană și dacică, prelucrare os, confecționare încălțăminte antică, plante medicinale), dar şi de Școala micilor gladiatori.

Repere ale serii au fost spectacolul de reconstituire istorică oferit de Garda Apulum, la Poarta IV a Cetății Alba Carolina şi spectacol de teatru ”Mare Nostrum”, cu trupa Skepsis.

YouTube video

La Alba Iulia, evenimentul de vineri seara a fost organizat de Consiliul Județean, Primărie, Asociația Invenio și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax