|

FOTO- VIDEO: „Nu vă fie frică, Ardealul se ridică”. Peste 5000 de oameni în a doua zi de proteste, la Alba Iulia. Și Sebeșul s-a mișcat

 

IMG_9996O nouă zi de protest la Alba Iulia. După manifestația de miercuri în care peste 4.000 de oameni au ieșit în stradă, manifestanții s-au adunat și joi pentru a-și strigat indignarea și nemulțumirea cu privire la ordonanțele de urgență adoptate de Guvern. Punctul de întâlnire a fost din nou centrul municipiului, parcul Prefecturii, iar de acolo s-a plecat spre cartierul Cetate. 

Peste 5.000 de protestatari au mărșăluit joi seara pe străzile orașului. Într-o atmosferă cât se poate de civilizată și organizată oamenii au scandat și au cântat îndemnând și restul cetățenilor să iasă din casă „dacă le pasă”.

Protestatarii au început să se adune în jurul orei 17.30, iar în jurul orei 18.20, au plecat într-un marș prin oraș. Dacă la început mulțimea aduna câteva sute de oameni, pe parcurs s-a ajuns la peste 5.000, chiar spre 6.000 de protestatari.

IMG_0004Oamenii au scandat și astăzi că ultima soluția peste salvarea României este „o nouă revoluție”. Traseul pe care l-au urmat a fost stabilit încă de la început și a urmat aproape același parcurs ca și miercuri, singura diferență fiind ocolirea Bulevardului Transilvaniei pentru a se deplasa pe strada Vasile Goldiș.

Ajunsă înapoi în fața Prefecturii Alba, câțiva dintre cei prezenți au vorbit pe rând despre motivele care i-a îndemnat să iasă în stradă și să-și exprime nemulțumire față de decizia Guvernului de a modifica peste noapte Codurile Penale. Una din lozincile scandate de protestatari chiar la asta făcea referire, „hoții fură noaptea.

Oamenii au spus că vor ieși la proteste și în zilele care urmează și le-au transmis manifestanților de la București că sunt alături de ei. „Nu vă fie frică, Ardealul se ridică”.

FOTO-VIDEO: Poezie de stradă și imnul național la finalul celei de-a doua zile de proteste la Alba Iulia


Și la Sebeș, în fața Casei de Cultură din localitate, s-au adunat aproape 1000 de manifestanți care s-au alăturat protestelor din țară. ”Sebeșul nu doarme” a scris Eduard Schneider după ce a postat pe facebook video de mai jos:

URL scurt: http://alba24.ro/?p=546247avatar Publicat de pe 2 februarie 2017 şi actualizat pe 3 februarie 2017.
Publicat în BREAKING NEWS, EVENIMENT, GALERIE FOTO - VIDEO, Video.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
  • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
  • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...
  • maya: greselile din HCL 224/2017 sunt prezente in HCL42/28.02.2017 si HCL 225/24.07.2017 privind functiile si...
  • maya: cred ca e blocat dupa cele 3 comentarii !

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI