|

FOTO- VIDEO: „Nu vă fie frică, Ardealul se ridică”. Peste 5000 de oameni în a doua zi de proteste, la Alba Iulia. Și Sebeșul s-a mișcat

 

IMG_9996O nouă zi de protest la Alba Iulia. După manifestația de miercuri în care peste 4.000 de oameni au ieșit în stradă, manifestanții s-au adunat și joi pentru a-și strigat indignarea și nemulțumirea cu privire la ordonanțele de urgență adoptate de Guvern. Punctul de întâlnire a fost din nou centrul municipiului, parcul Prefecturii, iar de acolo s-a plecat spre cartierul Cetate. 

Peste 5.000 de protestatari au mărșăluit joi seara pe străzile orașului. Într-o atmosferă cât se poate de civilizată și organizată oamenii au scandat și au cântat îndemnând și restul cetățenilor să iasă din casă „dacă le pasă”.

Protestatarii au început să se adune în jurul orei 17.30, iar în jurul orei 18.20, au plecat într-un marș prin oraș. Dacă la început mulțimea aduna câteva sute de oameni, pe parcurs s-a ajuns la peste 5.000, chiar spre 6.000 de protestatari.

IMG_0004Oamenii au scandat și astăzi că ultima soluția peste salvarea României este „o nouă revoluție”. Traseul pe care l-au urmat a fost stabilit încă de la început și a urmat aproape același parcurs ca și miercuri, singura diferență fiind ocolirea Bulevardului Transilvaniei pentru a se deplasa pe strada Vasile Goldiș.

Ajunsă înapoi în fața Prefecturii Alba, câțiva dintre cei prezenți au vorbit pe rând despre motivele care i-a îndemnat să iasă în stradă și să-și exprime nemulțumire față de decizia Guvernului de a modifica peste noapte Codurile Penale. Una din lozincile scandate de protestatari chiar la asta făcea referire, „hoții fură noaptea.

Oamenii au spus că vor ieși la proteste și în zilele care urmează și le-au transmis manifestanților de la București că sunt alături de ei. „Nu vă fie frică, Ardealul se ridică”.

FOTO-VIDEO: Poezie de stradă și imnul național la finalul celei de-a doua zile de proteste la Alba Iulia


Și la Sebeș, în fața Casei de Cultură din localitate, s-au adunat aproape 1000 de manifestanți care s-au alăturat protestelor din țară. ”Sebeșul nu doarme” a scris Eduard Schneider după ce a postat pe facebook video de mai jos:

URL scurt: http://alba24.ro/?p=546247avatar Publicat de pe 2 februarie 2017 şi actualizat pe 3 februarie 2017.
Publicat în BREAKING NEWS, EVENIMENT, GALERIE FOTO - VIDEO, Video.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Ghita: Domnul Dirzu in ce calitate la sedinta? Intalnirile de lucru nu se mai fac decat sub atenta indrumare a...
  • Cristina: Am vazut titlul, doar inceputul acestuia. Am intrat repede pe articol, ca sa citesc: iata, ceva despre...
  • Tara lui Papura Voda: Tristul adevar!
  • pop adrian: BRAVO!!!! TOTI SUNT PSD cu siguranta.
  • Dan: Nu zice nimeni ca nu trebuie, dar spre schit sunt parcari goale, jmecherii insa nu pot merge 20-30 de metri pe...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI