Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO: Părinţii din Şpring, hotărâţi să trimită copiii la şcoală în judeţul Sibiu. Îl vor înapoi pe directorul schimbat de inspectorat

Publicat

YouTube video

Vineri, începând cu ora 10.00, aproximativ 50 de părinţi din comuna Şpring au protestat în faţa primăriei din localitate, nemulţumiţi de schimbarea pe criterii politice a directorului unităţii de învăţământ din comună, Ilie Anghel. Au ieşit cu pancarte în stradă, pe care scriau mesaje precum „Sandea (inspectorul şcolar general IŞJ Alba – n.r.) nu uita, Şcoala Şpring nu e a ta!”,  „Nu ne politizaţi copiii!”, „Noi nu ne negociem copiii, noi nu ne negociem şcoala!”, „Îl vrem pe domnul Anghel, director!”. Părinţii care au fost prezenţi la protest au spus că sunt ferm hotărâţi să nu îşi mai trimită copiii la niciuna din cele patru şcoli din comuna Şpring, din 15 septembrie, dacă Ilie Anghel nu va fi repus în funcţie.

Până în prezent au fost semnate petiţii de către părinţii din satele Cunţa, Draşov, Vingard şi Şpring, iar aceştia nu acceptă situaţia în care copiii lor ar începe anul şcolar cu noul director în funcţie. Mai exact, 154 de elevi ar putea să urmeze cursurile unei noi şcoli din judeţul Sibiu. La cele patru şcoli arondate unităţi din comună, respectiv Cunţa, Vingard, Şpring, Draşov învaţă 332 de elevi şi 77 de preşcolari.

Daniel Rusu a spus că deja au fost purtate discuţii cu conducerea unei şcoli din Miercurea Sibiului, care a fost de acord să-i primească pe copiii din comună. Edilul din Şpring a declarat că, în condiţiile modificărilor din conducerea şcolii, „avem ameninţări că se schimbă şi şoferul, omul de servici, dascălii”.

În urmă cu trei săptămâni, primarul din Şpring, Daniel Rusu spunea că părinţii au început să strângă semnături pentru repunerea în funcţie a celui care timp de 10 ani a fost director al şcolii, Ilie Anghel. Edilul comunei declara atunci că părinţii sunt ferm hotărâţi să nu îşi trimită copiii la şcoală, din 15 septembrie. Este vorba despre 154 de copii care nu vor mai începe anul şcolar.

Aproximativ 50 de părinţi din comuna Şpring au venit vineri dimineaţa în faţa primăriei, să protesteze. Aceştia sunt nemulţumiţi că inspectorul general al ISJ Alba, Dorin Sandea, a hotărât schimbarea directorului şcolii din Şpring, Ilie Anghel, cu o directoare nouă, Maria Opincar. Demiterea din funcţia de conducere a lui Ilie Anghel s-ar fi produs, potrivit edilului comunei, Daniel Rusu, din cauza susţinerii pe care acesta a manifestat-o faţă de PNL şi de primar.

Părinţii au venit la protest cu pancarte, pe care scriau mesaje precum „Vrem o şcoală ca afară, nu politica penală”,Nu ne politizaţi copiii!”, „Noi nu ne negociem copiii, noi nu ne negociem şcoala!”, „Îl vrem pe domnul Anghel, director!”.

Aceştia i-au transmis şi un mesaj inspectorului general ISJ Alba, Dorin Sandea: „Sandea nu uita Şcoala Şpring/Cunţa nu e a ta”.

„Sunt foarte nemulţumită. Îl vreau pe domnul director înapoi. Am copil în clasa a VIII-a, dacă anul ăsta scapă de sub control, unde pot să-l dau mai departe? Îl vreau pe domnul Anghel înapoi. Nu-l dau în 15 septembrie la şcoală, dacă domnul director nu apare din nou în şcoală ca director, eu nu-l mai dau şcoală. Eu sunt o femeie săracă, nu am niciun venit, decât alocaţia lui. Eu nu am bani să îl port în alte şcoli. Îl vreau înapoi pe domnul Anghel”, a declarat o mamă nemulţumită din comună.

Citește și MIZA politică a schimbărilor din funcţii de la IŞJ Alba: ”Directorii de şcoli sunt puși să semneze adeziuni la PSD şi inspectorii, folosiţi în campanie”

YouTube video

O altă mamă din Şpring este hotărâtă să îşi ducă copilul la şcoală până în judeţul Sibiu, dacă fostul director nu va fi repus în funcţie: „Nu mi se pare ceva normal, să fie schimbat din funcţia pe care a avut-o. S-a făcut schimbarea asta, nicio problemă. Ne mutăm copiii la altă şcoală. Politică facem undem vrem, nu la şcoală. Îl duc până la Sibiu la şcoală, îl duc oriunde. În 15 septembrie nu îl duc aici la şcoală, dacă nu se schimbă şi nu revine la normal, nu. O să meargă la altă şcoală” .

YouTube video

Citeşte şi Înlocuirea directorului unei școli din Șpring scoate părinții elevilor și profesorii în stradă. Vor picheta sediul Inspectoratului Școlar Alba

Primarul Daniel Rusu a declarat că „nu se poate să faci experienţe pe copiii noştri acum când începe şcoala, pe dascălii noştri şi pe administraţia noastră. Majoritatea părinţilor îşi vor înscrie copiii la alte şcoli. Vă spun sincer, dacă 10 copii vor pleca deja din şcoală, se desfiinţează şcoala pentru că atât de puţini copii sunt şi, dacă nici la ei nu ţinem, ni-i vom duce la o şcoală la Miercurea Sibiului, unde deja am primit aprobare. Suntem dispuşi să îi lăsăm acolo, pentru că se pare că în Alba nu ne mai doreşte nimeni”.

Edilul comunei a mărturisit că, în cazul în care problema nu se va rezolva, „nu va începe şcoala în 15 septembrie în comuna Şpring”. Ilie Anghel nu a vrut să rămână nici pe un post de cadru didactic la şcoala din Şpring.

YouTube video

În urma schimbării mai multor directori de grădiniţe şi şcoli din judeţ, printre cei care şi-a pierdut funcţia a fost şi cel de la Şcoala Gimnazială din Şpring. Părinţii din comună, nemulţumiţi de decizia luată de ISJ Alba şi împreună cu profesorii de la cele patru şcoli din zonă au pornit la strângerea de semnături pentru ca fostul director să fie repus în funcţie.

Anghel Ilie a fost directorul unităţii mai bine de 10 ani şi, la controalele privind învăţământul primar şi administraţia şcolii, făcute de reprezentanţii ISJ Alba, a primt calificativul „foarte bine” chiar din partea inspectorului general Dorin Sandea.

Citeşte şi Manevre înainte de ”prezidențiale”: Inspectori școlari și directori de școli, SCHIMBAŢI de conducerea IŞJ Alba. LISTA modificărilor în funcţii

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. AOTEAROA

    vineri, 05.09.2014 at 15:42

    Cu acest tinar iresponsabil[ne copt la cap]in fruntea guvernului-orice e posibilin ac. tara.EL NU ARE ALT GIND SI NICI NU-L PREOCUPA ALTCEVA DECIT ACUMULAREA DE VOTURI.Totul merge cu susul in jos in tara asta.Din 15 sept. e capabil sa legifereze –copiatul in scoli–De asta stateam noi in loc acum?Avem atitea scoli fara apa potabila,fara grupuri sanitare,fara lemne de foc,nezugravite,garduri putrede cazute etc .PE EI II ARDE SA-SI ASIGURE COMISIILE DE VOTARE IN SCOLI CU OAMENII LOR CA VIN ALEGERILE ,IAR PESTE NOAPTE EI VOR SA PAZEASCA SACII CU BULETINELE DE VOT.Traseismul politic se aplica in toate domeniile,ei trebuie sa fie peste tot.===rusine sa va fie==CIND VA VETI OCUPA SI DE GUVERNAREA TARII,DESI NU AVETI CU CINE-O FACE?Cind veti lasa atacul la persoana si veti veni in fata noastra cu planuri de guvernare pe termen lung??

  2. sebesanul

    duminică, 07.09.2014 at 10:56

    AOTEAROA, vorbesti de parca ai stii cum rezolvau treaba cei de la PDL. Ce spui tu am auzit de la un director de scoala, din Sebes, traseist politic de marca care dpa mai multe pahare de tarie a uitat de bun simt si a inceput sa dea din casa. Si uite asa am aflat si noi cum se rezolva treaba si am gasit solutii de pazire a votului oamenilor.Nu ne vedea sa credem dar la locale eram pregatiti ca exista posibilitatea aceasta. Si s-a intamplat.. De atunci nu au mai indraznit la Sebes sa faca asa ceva. Stau cuminti si inghit in sec cand vad ce voteaza oamenii. Sa isi aduca aminte domnul primar cum a fost iertat de Ovidiu Jidveian cand acestuia i sa spart cu batele masina, sa isi aduca aminte cum rupea afisele electorale ale contracandidatilor sai, sa isi aduca aminte ca acest guvern nu tine cont de culoarea politica a primarului si sa lase deoparte interesele de clan pentru binele comunei ce o conduce. Cu ura si dezinformare nu ajunge nicaieri. Daca pentru el e in regula sa spuna agricultorilor din comuna sa nu mearga sa acceseze programele pentru dezvoltare rurala ca dupa alegeri daca iasa Ponta o sa vina fiscul peste ei si o sa le ia tot ce au sau sa impinga oamenii sa isi mute copii la scoala la Sibiu, ca nu agreaza sa aiba director de scoala in comuna pe altcineva decat omul sau, nu face decat rau oamenilor care l-au ales.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax