Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Paul Voicu – ales președinte… cu o seară înainte! Democrația din PNL Alba Iulia, suspendată de rivalitățile dintre ”vechiul PNL” și ”fostul PDL”

Publicat

Paul Voicu - mulțumit, Gabriel Pleșa - resemnat

Paul Voicu – mulțumit, Gabriel Pleșa – resemnat

Într-o atmosferă sobră, lipsită de entuziasm, conferința municipală a PNL Alba Iulia s-a desfășurat conform unui scenariu trasat de liderii partidului, scenariu rezultat în urma unor negocieri și ”mici” scandaluri consumate cu o seară în urmă. Cele două tabere, respectiv ”vechiul PNL” și ”vechiul PDL” au făcut pace cu costul democrației interne din ”marele PNL”. O soluție mai puțin riscantă, care nu putea pune ”în pericol” micile aranjamente dintre cele două tabere, tranșate la ceasă de seară, de negociatori. Astfel, numărul de candidați a fost același cu numărul de posturi scoase la bătaie, ca urmare a unei decizii luate în cerc restrâns la vârful partidului.

Vezi și Gabi Pleșa cedează PRESIUNILOR. Se RETRAGE din cursa pentru șefia PNL Alba Iulia. Vechii liberali primesc în schimb alte funcții de conducere »

Concurența pe posturi nu a fost permisă pentru a nu dinamita fragila construcție politică liberală și pentru a nu da frâu liber radicalizării conflictelor care mocnesc între diferitele grupări. Acest lucru a făcut ca delegații să fie vizibil dezamăgiți: aplauzele au fost sporadice și în general a lipsit entuziasmul normal unei sărbători a celei mai importante organizații locale din PNL Alba.

Vezi VIDEO pe Facebook. Același video mai jos pe youtube în format HD

Câștigătorul absolut a fost Voicu Paul, care a fost ales președintele organizației municipale în calitate de candidat unic. Gabriel Pleșa l-a lăsat să candideze singur după negocierile încinse de aseară, anunțându-și, azi dimineață, retragerea din cursă. A primit însă la schimb funcția de prim-vicepreședinte, mai degrabă onorifică în actualul context. La fel s-a întâmplat și în cazul celorlalți candidați: fiecare a candidat singur pentru postul propus, fiind, evident, ales.

YouTube video

Candidatul Voicu Paul și-a început discursul cu un surprinzător ”Christos a înviat”, spunându-le celor prezenți că a petrecut săptămâna Paștilor în Israel. Apoi s-a încurcat în niște explicații din care s-a înțeles că acolo ”n-a văzut nici o lumină” , să-l ”ierte Dumnezeu”. Le-a spus apoi colegilor că nu vrea să îi plictisească și de aceea va fi foarte scurt în prezentarea raportului de activitate. A amintit printre activitățile desfășurate câteva evenimente organizate de partid: ”Bostaniada”, ”Tropote în calea vinului” și ”8 martie”. Discursul său n-a reușit să stârnească entuziasmul publicului și, în timp ce Mircea Hava se plictisea vizibil, iar Alexandru Pereș descoperea noi funcții la telefonul mobil, Voicu Paul le-a mărturisit celor prezenți că ”și vagoanele sunt importante, nu doar locomotiva”, încercând să inducă ideea că este un om de partid muncitor și eficient, chiar dacă nu intră în categoria celor care ”atrag”voturi ci în cea care împinge de la spate locomotiva care trage vagoanele ( cu voturi).

De cealaltă parte, Gabriel Pleșa încerca să nu pară afectat de noua situație, mărturisindu-le apropiaților că ”în mod normal” l-ar fi învins pe Paul Voicu. Totuși, când a luat cuvântul și-a atenuat tonul, reușind un discurs plat și cuminte. Pentru alba24.ro a spus însă că nu exclude o candidatură la Primăria Alba Iulia, peste 3 ani.

Au mai luat cuvântul primarul Mircea Hava, președintele Consiliului Județean Alba Ion Dumitrel,senatorul Alexandru Pereș și deputații Florin Roman și Sorin Bumb însă nici unul nu a reușit să entuziasmeze ca pe vremuri delegații liberali.

Pentru ca toată lumea să fie mulțumită au fost votați 16 vicepreședinți ai PNL Alba Iulia! La final, Paul Voicu a obținut 314 voturi pentru și 33 nule (împotrivă) iar Gabriel Pleșa 319 voturi pentru și 29 nule (împotrivă)

Mai jos vă prezentăm noua structură de conducere a PNL Alba Iulia:

Președinte:

Paul Voicu

Vicepreședinți:

  1. Rodica Andronescu
  2. Cristian Arendaș
  3. Robert Bandi
  4. Cornel Berindei
  5. Laurențiu Blaga
  6. Maria Coman
  7. Ionuț Fulea
  8. Cătălin Hașa
  9. Alin Ignat
  10. Gabriel Lupea
  11. Irina Marcu
  12. Delia Mihălțan
  13. Mariana Oprișa
  14. Cornle Sandu
  15. Raul Tudorașcu
  16. Anda Udrea

Membri:

Horia Bărdaș, George Brad, Dan Brătean, Rareș Buglea, Alexandra Cîrstoiu, Florina Colcer, Marius Costinaș, Cristian Cucea, Monica Dumitrescu, Adrian Iancu, Andreea Idita Șeican, Mariana Maierescu, Claudiu Marean, Nicolae Mărginean, Alina Miron, Sergiu Negrea Oprean, Bogdan Păunescu, Anca Popa, Pavel Popa, Emil Popescu, Marius Presecan, Cristian Puie, Nicolae Rad, Ovidiu Sasu, Daniela Secară, Dan Simedru, Adrian Simion, Vasile Spătăcean și Traian Tudurachi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ionut

    luni, 24.04.2017 at 10:29

    In imaginea 64 apare un personaj interesant,”Creieru”, rivalul baietilor destepti din current. Doar membru ??? Interesant …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax