Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Peste 150 de părinți au semnat o petiție împotriva comasării claselor la Școala din Micești. Decizia IȘJ Alba, contestată

Publicat

IMG_1286 Părinții copiilor de la Școala cu clasele I – VIII din Micești nu acceptă decizia Inspectoratului Școlar Județean Alba de a comasa, începând de anul viitor, clasele a V-a cu a VIII-a, ca urmare a numărului mic de elevi. Peste 150 de părinți s-au strâns luni, începând cu ora 18.00, în sala de sport a unității de învățământ, unde au semnat o petiție împotriva hotărârii ÎȘJ Alba.

Luni seara, începând cu ora 18.00, la Școala cu clasele I-VIII din Micești a avut loc o întâlnire a părinților în care a fost discutată problema comasării claselor V și VIII, hotărâtă săptămâna trecută de Inspectoratul Școlar Județean Alba.

Vezi și FOTO: Părinți revoltați după ce Inspectoratul Școlar Județean Alba a decis comasarea claselor de la școala din Micești. Copiii, înghesuiți în săli

La întâlnire au participat directorul Liceului cu Program Sportiv, Nicuşor Marcu, viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, președintele consiliului de părinți la Școala cu clasele I – VIII din Micești, George Crișan, cadre didactice ale instituției și peste 150 de părinți și rude ale elevilor școlii.

„În anul calendaristic 2016, din partea conducerii Liceului cu program sportiv Alba Iulia am înaintat la Inspectoratul Școlar Județean fundamentarea planului de școlarizare, pentru anul 2016 – 2017. Propunerea școlii: o clasă de a V-a în care sunt 12 elevi, o clasă de-a VI-a cu 15 elevi, o clasă a VII-a cu 13 elevi, o clasă a VIII-a cu 12 elevi. Consiliul de administrație a IȘJ Alba a luat decizia comasării. Vă spun, nu numai la Liceul cu program sportiv Alba Iulia – structura Micești, ci și la Bărăbanț și la Oarda și în mai multe școli din municipiu, unde a fost un număr de 12 elevi sau de 15 elevi într-o clasă, au comasat două clase și au făcut una”, a explicat Nicușor Marcu.

YouTube video

După luarea deciziei, directorul Liceului cu program sportiv, Nicușor Marcu, a transmis părinților că s-a deplasat la IȘJ Alba și a explicat inspectorului școlar general Marcela Dărămuș faptul că sunt două condiții pentru care nu se poate face comasarea la Școala din Micești, respectiv sălile de clasă sunt prea mici și părinții nu vor accepta situația.

„Am zis dacă comasați, sunt undeva la 27 de elevi, sălile sunt mai mici, nu intră copiii. Am venit cu doamna inspector general adjunct la Micești. Am venit împreună cu dânsa și cu domnul Crișan, am intrat în fiecare sală de clasă și am văzut că sălile de clasă sunt mici. Dar a găsit laboratorul de informatică, care are spațiu puțin mai mare. Acesta corespunde aproximativ, la o comasare, dacă comasează clasa a V-a cu a VIII-a, sunt 25 de copiii care pot să intre acolo. Atunci IȘJ Alba a revenit, de la comasarea de a V-a cu a VI-a, a VII-a cu a VIII-a, a zis comasăm două clase. Dacă comasăm a V-a cu a VIII-a apare o problemă: la clasa a VIII-a se face română separat, matematică separat, deci nu o să fie copiii împreună. La clasa a VIII-a au evaluarea națională la română și matematică. Chimia se face separat, fizică la fel”, a transmis Nicușor Marcu.

Potrivit directorului, în județ au fost făcute reduceri și la clasele de liceu. La Școala cu clasele I-VIII din Micești, comasarea a rămas doar la două clase, având vedere că nu este spațiu.

„Comasarea s-a făcut doar pentru clasa a V-a cu a VIII-a, la orele de engleză, franceză, arte plastice, biologie, educație fizică, desen. Asta înseamă că fac copiii orele împreună, jumate de oră pentru clasa a V-a, jumate pentru clasa a VIII-a”, a spus Nicușor Marcu.

Președintele consiliului de părinți la Școala cu clasele I – VIII din Micești, George Crișan, a subliniat încă odată performanțele realizate de copiii Școlii din Micești. Totodată, acesta a îndemnat părinții să semneze un tabel, prin care să își exprime nemulțumirea în ceea ce privește decizia ÎȘJ Alba de comasare a claselor.

„Vom face o petiție pentru problemele care sunt. Am luat legătura cu un avocat care va face toate demersurile legale. Mă voi duce împreună cu președinții comitetului de părinți pe clase, cu petiția, la Inspectoratul Școlar Județean Alba, la Prefectură, la Primărie și la Minister”, a transmis George Crișan.

Pe de altă parte, viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a confirmat că situația întâlnită la Școala din Micești nu este singulară, aceasta întâlnindu-se și la celelalte școli de la periferia orașului.

„Primăria municipiului Alba Iulia și Consiliul Local, ca și administrator al tuturor școlilor de pe raza municipiului, este clar împotriva acestui lucru. Exact situația de aici există în toate școlile cartierelor periferice ale orașului, la Oarda, la Bărăbanț. În ultimii ani nu s-a comasat nicio școală, deși vă spun din surse sigure că Oarda are mai puțini elevi decât dumneavoastră. Nu s-a comasat pentru că oamenii de acolo nu au vrut acest lucru”, le-a transmis Gabriel Pleșa părinților prezenți în sala de sport a Școlii din Micești.

Viceprimarul a spus că situația nu este întâlnită doar în Alba Iulia sau în județul Alba ci și în țară, unde există multe școli care au copii mai puțini decât normele legale. Potrivit acestuia, părinții și toți cei implicați trebuie să facă demersurile legale.

Până la sfârșitul ședinței, peste 150 de părinți au semnat petiția împotriva comasării claselor.

La Școala cu clasele I – VIII din Micești învață un număr de 124 de elevi, dintre care 56 în ciclul gimnazial.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax