Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: „Pita Cetății”, un nou produs de promovare turistică, lansat la Alba Iulia. Se va vinde în magazinele din oraș și din țară

Publicat


IMG_7811 „Vinul Cetății” are, de astăzi, un aliment să îl acompanieze. Un nou produs de promovare turistică a fost lansat în prima zi a Alba Fest. Este vorba despre „Pita Cetății”, o pâine tradițională în forma unei stele, care se va vine în magazinele din oraș și din România. 

O societate comercială din Sântimbru, cunoscută pentru produsele de panificație, a decis să facă o pâine în formă de cetate care a devenit oficial „Pita Cetăţii”. Astfel, turiștii care vor veni din acest an la Alba Iulia vor fi întâmpinați cu un nou produs de marketing, un co-branding realizat de Brutăria Rustiq în parteneriat cu Primăria Alba iulia.

Dincolo de ce știm și momentele în care o servim, regina meselor pentru turiști – „Pita Cetății” înseamnă un produs autentic tradițional, frământată cu respect pentru învățăturile părintești, spun iniţiatorii.

IMG_7821 Pita Cetății cântărește peste un kilogram și se va vinde la prețul de aproximativ 9 lei în magazine din Alba Iulia și nu numai. Călin Matieș, administratorul brutăriei care va produce această pâine spune că „Pita Cetății” a ajuns deja în magazinele din Constanța și Vaslui și a fost trimisă și în Germania.

„Mă bucur că am reușit să facem pâinea cetății, că am reușit să dăm un pic de aromă Cetății Vauban, mă bucur că primăria a dorit să o înregistreze ca Pita Cetății, pâine făcută în brutăria de la Sântimbru, este un produs tradițional un produs tradițional atestat cu numărul 5 de Ministerul Agriculturii ca pită împletită”, a declarat Călin Matieș.

Turiștii vor găsi pâinea și la Centrul de Informare Turistică, precum și în magazinele alimentare din Alba Iulia.

Matieș spune și rețeta secretă a acestui produs: 40% suflet românesc, 30% mândrie locală, 20% tradiție și 10% făină, maia, sare și apă.

Lansarea oficială a produsului a fost făcută vineri în prezența reprezentanților administrației locale și județene, precum și ai administraţiei locale din oraşul italian Alessandria aflați la Alba Iulia pentru a marca legătura dintre cele două comunități.

Cei prezenți au fost serviți cu pâine, pălincă, socată și alte bunătăți tradiționale care că completeze gustul noului produs marca Cetatea Alba Carolina.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Betmen

    sâmbătă, 28.05.2016 at 08:43

    sa le stea in gat !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax