Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Prima seară la Alba Iulia Music & Film Festival în Cetatea Alba Carolina. Mircea Baniciu, Vizi Imre şi Transylvania Dragon

Publicat

YouTube video

alba iulia music film festival 2015 A început Alba Iulia Music & Film Festival în Cetatea Alba Carolina.

Până duminică, sunt concerte și filme în fiecare seară, proiecții în sală și aer liber, documentare despre artiști și dialoguri cu oameni din lumea filmului.

Piaţa Cetăţii a fost din nou loc de întâlnire pentru cei care au vrut să petreacă momente de calitate în Cealaltă Capitală. Au venit, cu mic, cu mare, ca să-i asculte şi să-i vadă pe artiştii care au urcat pe scenă.

 

Picture 024 Festivalul a debutat, cu o mică întârziere faţă de programul anunţat, cu concertul Vizi Imre – finalist în competiția „Vocea României”. Artistul iubit de public a făcut atmosferă în curtea Palatului Principilor. A cântat pe scena amenajată într-un cadru mai degrabă intim, în stilul său cunoscut, cu o costumaţie „cool” şi atitudine pe măsură.

A urmat apoi un film special: Transylvania Dragon. Este prima proiecție la Alba Iulia a unui film care include secvențe filmate chiar aici, în Cetate; acrobatul Flaviu Cernescu a străbătut pe monociclu mii de kilometri prin România și a realizat acrobații aeriene spectaculoase în locurisimbol din Transilvania și Banat, oferindu-ne nu doar emoții, ci și prilejul de a redescoperi istoria și specificul lor.

Picture 100 În Piaţa Cetăţii a fost concertul Mircea Baniciu & Band și proiecția unui film pentru întreaga familie: „Gunoi” (titlu original: TRASH), un film brazilian despre doi copii care găsesc un portofel în groapa de gunoi a orașului Rio de Janeiro și se trezesc implicați într-o intrigă la nivel înalt, cu Poliția pe urmele lor. Filmul a fost nominalizat la premiile BAFTA 2015 în categoria producțiilor într-o altă limbă decât engleză.

După ora 21.00, Palatul Principilor a găzduit și proiecția documentarului „Cobain: Montage of Heck”, care urmărește viața fondatorului trupei NIRVANA, Kurt Cobain. „Probabil cel mai bun documentar despre un artist realizat vreodată”, „intim, puternic și revelator” sunt doar câteva din cuvintele folosite de critici pentru a descrie acest film, proiectat pentru prima dată la Alba Iulia.

Citeşte şi Alba Iulia Music & Film Festival 2015. Tot ce poţi vedea şi asculta în WEEKEND, în Cetatea Alba Carolina. PROGRAMUL

oameni piata cetatii VAMA, Jazú, Trei Parale, Noua Orchestră Transilvană sunt alte trupe și artiști care vor concerta în cadrul ediţiei din acest an, iar lista de filme include producții românești recente, apreciate în întreaga lume, dar și filme străine câștigătoare ale unor trofee de prestigiu.

Principala scenă a festivalului a fost amplasată în Piața Cetății și găzduieşte în fiecare seară un concert și o proiecție de film.

A doua scenă în aer liber este la Palatul Principilor, iar proiecțiile din timpul zilei au loc în Sala Ferdinand a aceleiași clădiri.

Intrarea la toate evenimentele este gratuită.

Despre Alba Iulia Music & Film Festival

Alba Iulia Music & Film Festival, singurul eveniment de acest gen din România, propune o combinaţie unică între filme care vorbesc despre muzică sau muzicieni şi posibilitatea de a vedea live solişti sau trupe care se regăsesc pe coloana sonoră a unui film din program, într-un mix cât mai divers de genuri. Alba Iulia Music & Film Festival este organizat de Asociația Film și Cultură Urbană, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia.

foto-video: Cristina Nicola

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax