Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Principesa Maria a primit cadou la Alba Iulia o cățelușă rasa ciobănesc românesc mioritic. Eveniment organizat de Asociaţia Chinologică Alba

Publicat

IMG_0749 Asociația Chinologică a județului Alba a primit, vineri, recunoașterea și Înaltul Patronaj Regal, după șase ani de muncă susținută. Cu această ocazie, ASR Principesa Maria, prezentă la eveniment, a primit din partea asociației, în dar, o cățelușă rasa ciobănesc românesc mioritic, în vârstă de șase săptămâni, pe nume Sinaia, care a atras simpatia tuturor celor prezenți.

Asociația Chinologică a județului Alba a primit vineri, 16 octombrie, la Alba Iulia, recunoașterea și Înaltul Patronaj Regal, după șase ani de muncă susținută, în care o echipă de doar câteva persoane a reușit să creeze un nucleu de crescători de rase pure și astfel au început afirmarea și poziționarea municipiului Alba Iulia pe harta chinologiei naționale și internaționale.

IMG_0756 Cu această ocazie, ASR Principesa Maria a primit, din partea asociației, o femelă rasa ciobănesc românesc mioritic, cu păr lung de culoare albă cu marcaje gri, în vârstă de șase săptămâni, pe nume Sinaia. Odată cu aceasta, Alteței Sale Regale i-a fost înmânată și Cartea de origine română, Arborele genealogic al câinelui. Cațelușa va locui la Sinaia, la Castelul Peleș.

La eveniment au fost prezenți, printre alții, și președintele Asociației Chinologice Alba, Sorin Simuțiu, ASR Principesa Maria, viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa și reprezentanți ai Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei.

„Astăzi este un eveniment foarte important pentru Asociația Chinologică Alba și pentru chinologia românească. Asociația Chinologică Alba și evenimentul pe care îl organizăm anual în ultimii șase ani a primit Înaltul Patronaj al Casei Regale a României și va fi sub patronajul ASR Principesa Maria. Pentru noi este o onoare, este singura expoziție din România care se desfășoară sub patronajul Casei Regale. Cu această ocazie Principesa Maria a primit un câine pur românesc, un ciobănesc românesc mioritic, o femelă, pe numele Sinaia, care are doar șase săptămâni. Simbolizează România, în acest an s-a obținut recunoașterea definitivă a celor două rase românești, ciobănescul românesc mioritic și ciobănescul românesc carpatin sunt omologate la nivel internațional ca rase românești”, a transmis președintele Asociației Chinologice Alba, Sorin Simuțiu.

YouTube video

Prin atenția acordată câinilor, crescătorilor și arbitrilor chinologi, Asociația Chinologică Alba a reușit să pună bazele unei manifestări chinologice, eveniment care având o creștere continuă și sănătoasă a fost inclus în calendarul internațional al manifestărilor Federației Chinologice Internaționale, fiind un reper de eleganță, profesionalism în domeniu pe plan național și chiar internațional. Numărul de participanți în expozițiile organizate în Cetatea Alba Carolina este în continuă creștere, iar prezențele pe plan internațional se diversifică de la an la an.

„Dacă în urmă cu șase ani pășeam timid în lumea organizatorilor de evenimente chinologice, astăzi, onoarea de a primi Înaltul Patronaj Regal ne obligă să creștem și mai mult nivelul expozițiilor pe care le organizăm, dar și menținerea standardelor și profesionalismului activităților chinologice”, a transmis Sorin Simuțiu.

În cadrul manifestărilor chinologice organizate, au fost dezvoltate și târguri de adopții ale cățeilor de rasă comună sau metiși, împreună cu alte organizații non-guvernamentale și cu sprijinul administrației locale.

Material în curs de actualizare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax