Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Principesa Maria, Andreea Esca și Geanina Corondan, la inaugurarea Centrului de Resurse „Academia Doamnelor”

Publicat

IMG_0521 Doamnele din Alba Iulia vor avea, începând de joi, un loc de socializare modern, în care vor putea susține și urma cursuri și nu în ultimul rând un spațiu în care vor fi îndrumate și consiliate în diferite domenii. Centrul de Resurse „Academia Doamnelor” a fost inaugurat joi dimineața, cu fast și invitați de seamă. ASR Principesa Maria, Andreea Esca, Geanina Corondan, Valerie Ciolos Villemin, primarul Mircea Hava și alți reprezentanți ai administrației locale au fost prezenți, alături de câteva zeci de doamne, la inauguarea centrului.

Încă de la primele ore ale dimineții, doamnele din Alba Iulia s-au adunat la noul centru pentru a primi, cu emoție și onoare, invitații sosiți în oraș special pentru acest eveniment.

IMG_0509 Andreea Esca și Geanina Corondan au venit împreună și au intrat pentru a cunoaște oamenii care s-au ocupat de acest proiect. La ora 9.00 a ajuns și ASR Principesa Maria a României, care, înainte de a intra în clădire, a salutat grupul de susținători ai Casei Regale.

Înainte de a da cuvântul invitaților, inițiatorii acestui proiect au făcut o prezentare a ceea ce este și ce se dorește a fi „Academia Doamnelor”.

Sediul Academiei, care a fost inaugurat joi dimineața, este în clădirea fostei centrale termice de pe strada Gladiolelor, în spatele Cinematografului „Dacia”. Clădirea a fost renovată în totalitate cu suma de 2.171.390 de lei, din care 727.039 lei suport din partea primăriei, iar restul finanțare europeană.

Acesta este singurul centru de resurse socio-profesionale dedicat în întregime femeilor din localitățile ce alcătuiesc Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba. Pe lângă renovarea clădirii, proiectul vizează organizarea de cursuri gratuite, în diferite domenii, pentru un număr de aproximativ 580 de femei.

Circa 350 de femei au participat la programe de calificare şi recalificare, alte 230 de persoane având şansa de a urma cursuri de specializare şi perfecţionare. Totodată, în cadrul proiectului au fost organizate şi 11 caravane în fiecare comunitate aparţinătoare arealului AIDA.

40 de persoane au beneficiat de consiliere antreprenorială în cadrul proiectului. O parte dintre acestea şi-au deschis propriile afaceri, unele reuşind chiar să acceseze finanţări europene.

Proiectul a fost implementat de Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia în parteneriat cu Asociaţia AGORA Alba Iulia – organizaţie neguvernamentală care activează în domeniul educaţiei şi serviciilor sociale din anul 2006, SC DAD Expertise SRL – furnizor acreditat de formare profesionala a adulţilor cu o experienţă în derularea proiectelor cu finanţare prin POSDRU şi Instituto de Formacion Integral, S.L.U, partener transnaţional – companie cu o vastă experienţă în ceea ce priveşte furnizarea de servicii de consultanţă în formare profesională şi de asemenea cu o amplă experienţă în implementarea proiectelor POSDRU.
După prezentarea proiectului, primul invitat care a luat cuvântul a fost Andreea Esca.

„Bună ziua România, bună ziua Alba Iulia”, le-a salutat Andreea pe doamnele prezente.

IMG_0587 „Aseară, după jurnal, am plecat și în avion aveam un domn în stânga și unul în dreapta, care m-au întrebat unde merg. Eu le-am spus că mă duc la Alba Iulia și atunci s-au uitat la mine și au zis – Da ce, e 1 Decembrie?. Cred că nu trebuie să fie 1 Decembrie ca să ajungi la Alba Iulia, este adevărat că eu am mai fost acum extrem de mulți ani, dar m-am bucurat de această oportunitate, mai ales că azi noapte ne-am și plimbat puțin prin Cetate și se vedea așa de frumos cum era luminată și eu am un simț așa patriotic când văd lucrurile făcute frumos și când văd că se mișcă ceva”, a spus Andreea Esca.

A vorbit și despre proiectul pentru care a ajuns la Alba Iulia și a spus că i se pare nemaipomenit, că acum ai șansa să îți descoperi pasiunea la orice vârstă.

Destinsă, așa cum apare și în fața camerelor, Genina Corondan a ținut și ea un mic discurs la inaugurarea Academiei Doamnelor.

„ În ultima vreme primesc tot felul de invitații de la ONG-uri, organizații care fac lucruri, care schimbă România și iată că ceva s-a schimbat aici (în sala conferinţei de la Alba Iulia – n.r.), raportul bărbați-femei. (…). Sunt deosebit de onorată să fiu aici la începuturile acestui demeres, sunt dornică să fiu și peste un an aici și peste doi, să particip, să ajut, să aduc dacă este nevoie alte resurse în acest centru, pentru că ăsta va fi centru universului pentru Alba Iulia”, a declarat Genaina.

Primarul municipiui Alba Iulia a susţinut demersul dedicat doamnelor și, poate pentru prima dată sau pentru una din puținele dăți, a vorbit depre importanța soției sale în viața lui și importanța femeii în viața comunității.

IMG_0639 A păstrat aceeaşi notă de umor şi atmosferă relaxată a evenimentului şi le-a spus femeilor prezente că: „Rămân uimit cât sunteți de asuprite. Mă gândesc cât sunt eu de asuprit”.

„Toată viața mea am fost înconjurat de foarte multe femei și sunt sigur că asta m-a ajutat să fac ceea ce am făcut. În liceu au fost vreo 22 de fete și noi șase băieți, la facultate la fel și tot timpul m-am simțit foarte bine. Pentru mine, femeia a fost mereu un partener egal și poate asta m-a făcut și în viață să îmi aleg colaboratorii. Poate câteodată îmi spun și eu că Primaria Alba Iulia este o primărie în fustă, dar să știți că tocmai acesta este motivul pentru care adiminstrația are aceste rezultate”, a spus primarul.

El a vorbit și despre soția sa, lucru pe care îl face extrem de rar.

„Mă bucur tare mult că sunt aici și sunt emoționat și poate niciodată nu am foat atât de emoționat; nu, nu mi-am învârtit atât verigheta pe deget. Asta nu mă deranjează, mai degrabă mă calmează, (nr. învârtitul verighetei)  pentru că ştiu că undeva este cineva care se gândeșe la mine și aș fi fost bucuros să o văd și pe ea aici, dar toți au job-uri, și trebuie să își facă treaba”, a spus Hava.

După terminarea discursurilor, ASR Principesa Maria a făcut un tur al centrului, iar Andreea Esca s-a pregătit pentru o oră de discuţii cu doamnele care au venit să inaugureze acest centru.

Evenimentele dedicate acestei zile vor continua un spectacol susținut de Aneloris, Yohanna A și Corul de copii „Flori de Mai” al Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia la ora 19.00 la Casa de Cultură a Studenților.

YouTube video

O oră cu Andreea Esca

andreea esca Vedeta PRO TV a rămas, după terminarea festivității de inaugurare a Centrului de Resurse Academia Doamenlor, la semnat autografe și la discuţii cu doamnele prezente.

Ea a povestit despre copilăria ei, despre cum a ajuns în presă și care este cheia succesului, o întrebare pe are o primește frecvent, dar pentru care nu are un răspuns.

„Eu chiar cred că nu are niciun fel de importanță din ce familie venim din punct de vedere material, dar cred foarte tare că este importantă educația și dragostea pe care o primim atunci când suntem mici. Despre dragostea pe care o primim cred că e legată încrederea pe are o avem mai apoi. Eu îmi amintesc de mama, care îmi spunea că eu sunt cea mai frumoasă și cea mai deșteaptă, ceea ce desigur nu era adevărat. Mi-am dat sema cât de tare mi se imprimase în cap asta în momentul în care un prieten mi-a spus că i se pare că nu am niște genunchi prea reușiți. Atunci m-am gândit că băiatul ăsta habar n-are cum trebuie să arate niște genunchi”, a povestit Andreea.

Ea a mai spus că este foarte des întrebată care este „cheia succesului” și spune că nu are un răspuns, dar cheia succesului crede că este să faci ceea ce îți place, pentru că în felul acesta nu vei simți oboseală și nu vei avea timp să te plictisești.

Ea le-a mai vorbit doamnelor prezente și despre cum a ajuns să lucreze în televiziune și cum toate i s-au întâmplat ca niște coincidenţe sau „împinsă de la spate”, despre familia ei și viața pe care o are.

VEZI VIDEO:

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax