Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO-VIDEO: Protest al angajaților unei ferme din Sântimbru. Oamenii neplătiți de 5 luni, amenințați cu concedierea înainte de Crăciun

Publicat

protest ferma SantimbruProtest spontan al angajaților unei ferme de pui din Sântimbru, aflată în insolvență. Oamenii au de recuperat aproximativ 4.000 de lei fiecare, drepturi salariale restante pentru ultimele 5 luni. Mai mult decât atât, aceștia au fost anunțați verbal că înainte de Crăciun vor fi concediați.

Pe un frig pătrunzător, angajații fermelor Amareto Prod SRL Florești, societate aflată în insolvență, s-au adunat în fața fermei din Sântimbru pentru un protest spontan, la auzul veștii că vor fi concediați înainte de Crăciun.

Oamenii sunt disperați, mai ales că în ultimele 5 luni au primit o singură plată, aproximativ 1500 de lei.

”Până în 21 septembrie, când firma a intrat în lichidare judiciară, drepturile salariale restante, inclusiv bonurile de masă erau neplătite de 3 luni, respectiv din iulie până în septembrie” spune reprezentanta angajaților în relația cu angajatorul, Aurica Cristina Șut.

Ulterior, angajații au primit o plată pentru luna octombrie, apoi n-au mai primit nimic, deși au continuat să vină la muncă pentru paza fermei și a activelor (firma nu mai are producție la Sântimbru). În cinci luni, familiile lor au trăit cu aproximativ 1500 de lei. În total mai sunt 22 de angajați (pentru două spații de producție).

YouTube video

Oamenii spun că s-au adresat instituțiilor statului, inclusiv inspectoratelor teritoriale de muncă din Alba și Cluj (unde este înregistrată firma), dar fără succes. ”Noi n-avem bani să mergem în fiecare lună la Cluj, n-avem nici bani de avocați să ne luptăm cu ei”, spune Daniel Modol. Printre aceștia există și un bărbat care s-a angajat la firmă în luna iulie, adică exact când au încetat plățile. ”N-am văzut bani nici în poză”, glumește acesta, însă situația lui este mai degrabă tragică.

Lichidatorul angajat este DDG Insolvency Cluj-Napoca, o societate specializată în insolvență și reorganizare judiciară.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba au declarat că oamenii au fost de mai multe ori la sediul instituției, însă angajatorul are sediul în județul Cluj și nu pot interveni. Angajaților li s-au luat totuși declarații, care au fost transmise spre IT Cluj. Administratorul judiciar al fermelor, DDG Insolvency din Cluj-Napoca, Daniel Godorogea, nu a putut fi contactat telefonic.

Proprietarii SC Amareto Prod SRL, parte a grupului „Oncos” au probleme mari cu legea, după cele 19 percheziții – coordonate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – care le-au măturat afacerile, cu aproximativ o lună în urmă, fiind suspecți de evaziune fiscală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax