Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Recitaluri „fulger” în prima seară a Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”. Artiștii, grăbiți să termine „până începe meciul”

Publicat

YouTube video

Prima seară a Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”, ediția a noua, s-a desfășurat „în viteza” pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Două participante la concurs, doi dintre câștigătorii edițiilor anterioare ale festivalului, Silvan Stâncel și Ovidiu Scridon, Țapinarii și Ioan Gyuri Pascu, Teo Boar & Vladi Cnejevici și-au susținut recitalurile în stil „fulger”, timp de aproximativ două ore și jumătate.

Toată graba a fost cauzată de faptul că, pentru prima dată în istoria festivalului de folk, organizatorii au introdus în program proiecția unui meci de fotbal, România-Grecia, chiar în sala de spectacol. Dincolo de faptul că festivalul a fost așteptat cu nerăbdare de mulți albaiulieni, dovadă faptul că toate biletele s-au dat în aceeași zi în care au fost puse în vânzare, „ultima modificare de program” gândită de organizatori s-a arătat a nu fi fost tocmai pe gustul publicului, întrucât sala s-a golit imediat după ultimul recital.

Din cei zece participanți în concursul festivalului, două albaiulience au urcat pe scenă în prima seară a evenimentului, Karla Cristiana Dăian și Laura Todică, ambele eleve ale Școlii de Folk de la Palatul Copiilor, coordonată de Daniel Avram.

Așa cum s-a obișnuit în fiecare an, recitalurile au fost deschise de câștigătorul marelui premiu al ediției din anul precedent. Cosmin Vaman a urcat pe scenă alături de Alexandra Andrei, câștigătoarea marelui premiu al festivalului de acum doi ani. Cu umor, energie și fără „tristețea” specifică folkiștilor, cei doi au reușit să îi binedispună pe albaiulieni cu piesele lor. Și pentru că, în ritmul în care s-a desfășurat evenimentul, nici nu putea fi vorba de „bis”, cei doi au transformat acest fapt într-o glumă și, în complicitate cu publicul, și-au cântat ultima piesă ca și cum ar fi fost „cerută” de spectatori.

YouTube video

Pe scenă au urcat Silvan Stâncel și Ovidiu Scridon, cu un recital de folk clasic, „asezonat” cu ritmuri de flamenco și latino. Cu o mulțime de instrumente, cei doi au reușit să îi facă pe spectatori să cânte alături de ei, în special la piesa „Blondă sau Brunetă” a lui Silvan Stâncel, deja bine cunoscută în Alba Iulia. În continuare, recitalul de aproximativ o jumătate de oră susținut de Țapinarii a desăvârșit buna dispoziție a publicului, care, prin reacțiile sale a arătat că a gustat atât glumele cât și melodiile celor doi artiști.

Caricaturistul Costel Pătrășcan, întrerupt din momentul său umoristic de 10 minute, „pentru că începe meciul”

Unul dintre cele mai amuzante episoade ale serii, momentul umoristic al caricaturistului Costel Pătrășcan, a fost întrerupt de directorul artistic al festivalului și prezentatorul Vali Șerban. În timp ce invitatul își spunea povestea, pe care o completa cu imagini haioase proiectate pe un ecran, și în timp ce publicul se amuza copios, Vali Șerban a intrat pe scenă, l-a întrerupt „pentru că mai urmează un recital și pentru că începe meciul”. Cu toate că întregul moment nu depășise câteva minute, că ar mai fi ținut un minut și că s-ar fi încheiat cu o poantă, din câte a încercat să explice caricaturistul, acesta nu a reușit să îl încheie așa cum ar fi vrut. Șerban a cerut publicului „aplauze pentru Costel Pătrășcan”, determinându-l să părăsească scena, spre dezamăgirea publicului.

Cu doar o jumătate de oră până la începerea meciului România-Grecia, Ioan Guyri Pascu, Teo Boar şi Vladi Cnejevici au fost invitaţi pe scenă pentru a-şi susține concertul. După câteva balade, prin public au început să circule câțiva voluntari cu brațele pline de drapele tricolore pe care le-au împărțit spectatorilor, pentru a pregăti atmosfera de stadion care urma să cuprindă sala de spectacol odată cu începerea meciului. Gyuri Pascu și colegii săi și-au cântat ultima piesă „acompaniați” pe scenă de proiecția meciului România-Grecia, care începuse de câteva minute, însă, cu prezență de spirit, cei trei au reușit să își adapteze recitalul atmosferei de stadion din sală și, în final, au urat succes echipei naționale de fotbal, încheind cu „Hai, România!”.

Imediat după această urare și retragerea artiștilor de pe scenă, cea mai mare parte a spectatorilor a ales să nu își continue seara de folk vizionând meciul România-Grecia în sala de spectacol și a plecat, lăsându-i pe cei câțiva microbiști rămași să îi susțină pe fotbaliștii echipei naționale a României.

Festivalul de Folk „Ziua de Mâine” continuă sâmbătă și duminică, cu Ducu Berți, Vasile Șeicaru, Nicu Alifantis și nu numai. Vedeți aici programul complet: Festivalul de Folk „Ziua de mâine”, ediția a XI-a, cu Țapinarii, Ioan Gyuri Pascu și Vasile Șeicaru

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Lavinia

    sâmbătă, 16.11.2013 at 13:20

    Alba24 multumesc ca ai revenit.

  2. Pingback: FOTO-VIDEO: Sală arhiplină la a doua Gală a Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”, la concertele lui Ducu Berți, Vasile Șeicaru, Florin Săsărman | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax