Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Reparații finalizate pe „Transalpina de Mamut”. Tronsonul demolat a fost refăcut și crăpăturile, acoperite. Lucrările au durat trei săptămâni

Publicat

collage2 „Transalpina de Mamut”, pista de biciclete situată pe dealul din apropierea municipiului Alba Iulia, a fost reparată, după ce pe mai multe porțiuni din aceasta au apărut crăpături și denivelări, ca urmare a deplasării terenului.

Asfaltul din zonele cu probleme a fost refăcut, astfel că cicliștii, alergătorii, dar și iubitorii de natură se pot bucura din nou de una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din țară.

Reamintim faptul că, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, muncitorii au demolat un sector din pistă și din aleea pietonală, situat între Parcul Dendrologic și pavilion.

Investiția inițială pentru amenajarea pistei de biciclete și a parcului dendrologic din zona Mamut a fost de 11 milioane lei.

 

YouTube video

Vezi și FOTO-VIDEO: O tură cu bicicleta pe „Transalpina de Mamut”- cel mai spectaculos traseu pentru pasionații de ciclism din Alba Iulia

Aflată la doar câțiva kilometri de agitația orașului Alba Iulia, pe dealul Mamut, pista măsoară puțin peste 5 kilometri și leagă, prin pădure, două dintre cartierele municipiului: Micești și Pâclișa. Drumul asfaltat are o lățime de 3 metri și este însoțit de o alee pietonală pavată, lată de 2 metri, pe care cei dornici de promenade pot să se plimbe în voie şi să admire priveliştea.

Numită de ciclişti „Transalpina de pe Mamut”, datorită tronsoanelor de urcare şi coborâre şi senzaţiilor de „altitudine” pe care le oferă, asemănătoare cu cele oferite de șoseaua montană, pista de biciclete este semnalizată corespunzător şi are pe margine, începând de la pavilion, la distanţe de câțiva zeci de metri, bănci de relaxare (multe dintre acestea sunt acoperite), suporturi pentru biciclete şi coşuri de gunoi.

Dificultatea pistei este una de nivel mediu, traseul de urcare având o lungime de aproximativ 2 kilometri, iar cel de coborâre de aproximativ 3,5 kilometri.

La câteva luni după inaugurare, în mai multe locuri de pe pista de biciclete și de pe aleea pietonală au început să apară crăpături și denivelări, ca urmare a deplasării terenului. Firma Newamport Compani SRL Bistra, care s-a ocupat de execuția lucrărilor, a acoperit crăpăturile, însă unii dintre bicicliști nu au fost mulțumiți de rezultat.

collage 2 În luna iunie, muncitorii au demolat un sector din pistă și din aleea pietonală pavată, în lungime de aproximativ 15-20 de metri, situat între Parcul Dendrologic și pavilion.

În zona respectivă, pista prezenta crăpături în asfalt, iar aleea pavată de la marginea acesteia „aluneca”, ca urmare a deplasării terenului.

După aproximativ trei săptămâni, lucrările au fost finalizate, un nou covor asfaltic fiind turnat în zonele cu probleme.

Citește și FOTO-VIDEO: „Transalpina de Mamut” a intrat în reparații. Un tronson din pista de biciclete de lângă Alba Iulia a fost demolat şi va fi refăcut

Valoarea totală a acestui proiect a fost de aproximativ 11 milioane de lei, din care 5 milioane de lei au provenit din finanţări europene accesate de Primăria Alba Iulia, iar restul din suma totală a fost asigurată din bugetul administraţiei locale. Tot din acești bani a fost amenajat și parcul dendrologic „Dr. Ioan Vlad”.

Vezi și FOTO | Parcul Dendrologic Alba Iulia: S-a deschis oficial „colțul de rai” de pe Valea Popii. Detalii despre accesul vizitatorilor

Reamintim faptul că în urmă cu aproximativ un an, în cadrul unei campanii de împădurire pe Dealul Mamut, pe taluzurile și spațiile goale existente de-a lungul pistei de biciclete au fost plantați 300 de arbori, dintre care 200 de puieți de molid și 100 de puieți de larice. După ce puieții vor crește, aceștia ar putea ajuta la stabilizarea solului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax