Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: S-a deschis accesul rutier pe podul dinspre Hotel „Cetate” spre Universitatea „1 Decembrie 1918” în Alba Iulia

Publicat

YouTube video

S-a deschis accesul rutier pe cele două noi poduri de acces în Cetatea Alba Carolina, de pe strada Nicolae Iorga. Inaugurarea noului tronson de drum a avut loc sâmbătă, 29 septembrie 2012, în prezența primarului Mircea Hava și a patronului firmei „Grup Corint”, Dan Sabău, care au tăiat panglica alături de câțiva albaiulieni. Cu această ocazie, cei prezenți au avut parte și de un scurt spectacol de paradă a Gărzii Cetății.

Pasajul rutier pornește din proximitatea Hotelului „Cetate” și duce până la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Acesta este alcătuit din două poduri – primul, în lungime de 10 metri, ce face legătura între Platoul Romanilor și contragarda Bastionului Sf. Mihail, iar cel de-al doilea, în lungime de 37 metri, ce relaționează cu interiorul Cetății. În incintă au fost amenajate și locuri de parcare.

Deocamdată, accesul pe strada Nicolae Iorga este deschis tuturor autoturismelor, însă, în aproximativ două săptămâni, intrarea va fi restricționată de două bariere, iar accesul se va face contra cost, în mod diferențiat: gratuit pentru riverani și la prețuri diferite pentru cei care au anumite interese, profesionale sau turistice în Cetate, a anunțat primarul Mircea Hava.

Începând de sâmbătă, circulația pe strada Mihai Viteazul a fost închisă, iar accesul spre Grădinița nr. 8 se va face pietonal, pe porțile a V-a și a VI-a.

Proiectul de reabilitare a laturii de Vest a Cetăţii a fost estimat la o valoare de aproximativ 16 milioane de euro, iar lucrările se vor finaliza în 2013.

Vă prezentăm o galerie foto-video de la eveniment:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

16 Comentarii

16 Comentarii

  1. ionrl

    sâmbătă, 29.09.2012 at 12:28

    Ce porcarie , sa platesti daca nu esti riveran , si daca merg cu masina la universitate , club talnar ce fac ? Platesc la hava taxa de intrare ? Cat de penibil . Facut pe bani europeni , adica si banii mei si acuma sa platesc taxa ?

    • respect

      sâmbătă, 29.09.2012 at 17:13

      …..interesant!!!! acum 10 ani stergeai cu batista papucii plini de noroi ….si acum te dai mare cu ce a facut ala si ala si as vre sa stiu daca in italia , franta sau germania ai platit sa intri in cetate? banuiesc ca nu platesti apa, gaz, energie electrica, ca probabil esti riveran pe PAMANT scuze planeta pamant!!!!!

    • Dorina Borcau

      sâmbătă, 29.09.2012 at 18:08

      ionr,taxa de parcare e ceva normal.In orice oras,(Cluj,Sibiu,Tg-Mures,etc.)exista parcari cu plata!Numai ca in Alba Iulia nu exista,iar acum,ca se face una cu plata,sariti toti albaiulienii ca arsi si va șucăriți,de parca voua va e greu sa platiti o mica taxa!!

  2. @ionrl

    sâmbătă, 29.09.2012 at 14:52

    Mergi pe JOS. Ca de-aia ai 2 picioare. In alte tari vezi oameni la costum care merg pe jos sau cu autobuzul si nu ii calca. Noi suntem mai cu mot. Vrem sa mergem cu masina, daca se poate prin magazin, muzeu sau scoala. Nu te impiedica nimeni sa mergi cu masina. Dar platesti. Daca nu, iti lasi frumos masina in parcare (unde nu se plateste) si mergi pe jos. Trebuie pus biciul pe natia asta.

  3. anghel radu

    sâmbătă, 29.09.2012 at 17:17

    ordinarii naibi! au dat cistig de cauza firmei lui Sabau,si acum vor sa puna taxa de intrare! nesimtitii!

    • mda

      sâmbătă, 29.09.2012 at 18:01

      Du-te si te culca. Esti pe langa subiect. Mai bine te-ai uita la Antena 3. Acolo se spala cel mai bine pe creier.

    • Dorina Borcau

      sâmbătă, 29.09.2012 at 22:30

      Mai Anghel Radu,in orasele civilizate exista parcari cu plata!!!!!(de exemplu in Cluj,Sibiu,Brasov,Targu Muress,etc.).Acolo,locuitorii sunt obisnuitti sa plateasca locul de parcare,si nu comenteaza nimeni!!Alba Iulia va avea o singura parcare cu plata,iar pentru asta administratia locala e facuta nesimtita??!!!!

  4. cineva din Alba

    duminică, 30.09.2012 at 08:45

    sunt de acord să plătesc pentru maşină dar să-mi asigure şi protecţia şi paza ei pe timpul parcării . eu le dau banii şi ei ce fac? ? Nimic ! au un angajat care se plimbă dă adune banii dar nu răspunde nimeni dacă mi se …era să scriu (FURĂ) ..deschide maşina ! păi astai treabă ? ?

  5. cineva din Alba

    duminică, 30.09.2012 at 08:49

    şi apropo…nu vi se pare că lipseşte cineva din poze ? ? ce fain era să fi apărut călare pe un cal alb d-na Udrea alături de mistăr Hava ! atunci să fi văzut retin nu alta ! ! hi hi hi ! ! !

  6. Doamne fereste

    duminică, 30.09.2012 at 18:00

    Alo, CIneva din Alba, nu ai impresia ca iti cam lipsesc tie vreo 3 neuroni asa?
    Indoctrinati de duminica ce sunteti.

  7. Dh

    duminică, 30.09.2012 at 21:16

    Bai fratilor, daca e taxa de parcare, nu cred ca se impotriveste nimeni, dar daca tu ca albaiulian trebuie sa mergi cu treburi pana la universitate sau la catedrala sau la UM, platesti taxa? Daca e taxa de turism? Si nu e taxa de parcare? atunci… Mutati Catedrala si Universitatea in alta parte ca sa nu va incurce voua turismul. Cum zicea primarul despre accesul turistilor si al albaiulienilor in Cetate, ca albaiulienii nu platesc, asa trebuie si cu taxa aia la bariere. Albaiulienii nu ar trebui sa plateasca nici pt accesul cu masina. Faceti acolo cateva zone de parcari si platim, dar daca ma duc 5 minute pana la univ sau la inspectorat, sa platesc…. Suntem de tot rahatul. Dar daca stau sa ma gandesc…. Poate ca se vrea reducerea poluarii in zona, tinand cont ca nu mai sunt numerosii pomi care sa absoarba dioxidul. cum circula o poza cu un mesaj pe Facebook….. „Unde esti tu Tepes Doamne?”

  8. anti PDL

    duminică, 30.09.2012 at 23:32

    taxa de parcare e una dar taxa de acces e altceva. pe cand punti si taxa pe fumarit domnule Hava?

  9. ionRL

    luni, 01.10.2012 at 13:36

    @ DH – bine spus , ai totala dreptate .
    @ Dorina Borcau – pedelisto , daca citesti bine , nu am zis nimik de nici o parcare cu plata , E VORBA DE INTRARE IN CETATE CU MASINA , pe care scumpu vostru TATA ( Mircea Hava ) vrea sa puna taxa . Pai ce legatura are turismu cu intrarea cu masina in cetate unde exista institutii , terase , teren de fotbal , hotel , unitate militara , universitate . Deci cat de penibili sunteti in comentari , voi astia care ii luati apararea la primarul vostru scump . Va ascundeti in spatele tastaturii si va aparati sefu , ca doar el va plateste si bani tot la voi ajung . Referitor la antena 3 , va e ciuda ca prezinta dovezi pe fatza cum pdl-istii vostri fura si se lafaie pe bani publici . Va roade tare cand dovezile sunt clare . In fine , nu e vorba de politica ci ce vorba de o nedreptate cu taxa voastra de rahat . Daca cineva din Sebes de ex vine in cetate , deja e turist ? si ce faceti voi cu banii din taxe ? ii dati la Sabau sa isi intretina garda si caii care put ca hoitu ? trist , trist . PDL-istilor

    • mda

      luni, 01.10.2012 at 18:11

      Prin comentariul tau imi dau seama ca inca mai bantuie pe aici comunismul…

  10. ionRL

    joi, 04.10.2012 at 11:51

    @mda – mai cauta pe google ce inseamna comunismu si vorbeste dupaia

  11. Cocoluţă

    joi, 04.10.2012 at 23:13

    În Cetate vor intra cu autoturismele 2 categorii de persoane: turiştii şi cei obligaţi profesional. Primii intră de plăcere, ceilalţi nu au ce face. Dacă pentru turişti poate fi solicitată o taxă auto, pentru „obligaţi” s-ar putea fie reduce taxa pe fiecare intrare la un nivel simbolic, fie la un abonament periodic, cu o sumă modică – sau, de ce nu, la zero lei.
    Interesant este unde se duc banii din taxe, eu sper că vor fi utilizaţi pentru menţinerea zonei Cetăţii la nivel turistic european. Să nu uităm că beneficiem de acest obiectiv turistic şi edilitar datorită subvenţiilor majoritar europene, şi nu datorită ajutorului „nepreţuit” al vreunui investitor local/central/politic. Ce ziceţi?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax