Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO: S-a deschis PARCUL Sărbătorilor de IARNĂ din Alba Iulia. Vezi cum arată pavilionul de lumină, bradul, patinoarul și căsuțele

Publicat

pavilion patitoar

pavilion lumina patinoar Atmosfera sărbătorilor de iarnă a cuprins municipiul Alba Iulia. În Piața Cetății a fost inaugurat sâmbătă seara, în prezența oficialităților locale, Parcul Sărbătorilor de Iarnă. În acest an, cei care vor alege să se distreze în zona istorică a orașului vor fi întâmpinați de un pavilion de lumină înalt de 12 metri, un brad nou, un patinoar, o iesle și multe căsuțe cu bunătăți.

În prezența copiilor și a sutelor de albaiulieni veniți în Piața Cetății, primarul Mircea Hava a aprins sâmbătă, de la ora 18.00, luminile în pavilionul înalt de 12 metri. Pe perioada Sărbătorilor de Iarnă, Cetatea Alba Carolina este împodobită cu un „pavilion de lumină”, după modelul celui de la Sibiu, care completează atmosfera de sezon din zona istorică.

(P)  Caciuli, manusi și fulare pe FashionSport.ro.  Peste 40.000 de articole sport pentru femei, bărbați și copii de la 900 branduri : Nike, Adidas, Puma, Salomon, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Under Armour,  Everlast etc. Reduceri mari în fiecare zi.

Acesta este amplasat în Piața Cetății, lângă Muzeul Principia, în faţa spaţiului arheologic îngrădit. Acesta are o formă poligonală regulată, cu înălţime de 12 metri, respectiv 4,5 – 6 metri a stâlpilor periferici şi nu este acoperit. Suprafaţa sa este de 1063,5 mp. Va rămâne în Piaţa Cetăţii timp de două luni şi jumătate, pentru a face mai atractivă Cetatea Alba Carolina în sezonul turistic pe timpul sărbătorilor de iarnă.

YouTube video

După aprinderea luminilor, pe scenă au urcat membrii ai Ligii Studenților din cadrul Universității „1 Decembrie 1918”, care au susținut un scurt recital de colinde.

IMG_9266 Bradul este altul decât cel de anii trecuți. Este amplasat în centrul pavilionului, fiind construit pe un schelet metalic și împodobit cu steluțe și ghirlande luminoase. Lângă brad, cei mici îl pot găsi pe Moș Crăciun, așezat pe o săniuță trasă de un ren.

Pe marginile pavilionului sunt amplasate căsuțe și terase încălzite, unde cei care doresc se pot delecta cu bunătăți, dulciuri, ciocolată caldă sau vin cald. De asemenea, în zonă sunt amplasate și alte decorațiuni luminoase, dar și un trenuleț și un carusel pentru copii.

În Piața Cetății a fost montat în acest an și un patinoar nou. Acesta are o dimensiune de 600 de metri pătrați și va fi funcțional până în luna februarie, însă termenul poate fi prelungit dacă oamenii vor manifesta interes pentru pentru acest sport de iarnă și dacă vremea va permite. Lângă patinoar există și un punct de unde doritorii pot închiria patine.

Prețul unei ore de acces pe patinoar este de 10 lei, iar cei care doresc pot închiria o pereche de patine pentru o oră cu 5 lei. Patinoarul este deschis zilnic între orele 10.00 – 22.00.

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au transmis celor prezenți faptul că pe 21 decembrie, sunt așteptați în același loc, pentru a sărbători „Crăciunudin 21”.

Citește și Mesaje de Anul Nou 2016 * Felicitari de Anul Nou 2016 * Mesaje de Revelion 2016 * Mesaje haiose de Anul Nou 2016

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax