Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO: Sală arhiplină la finalul Festivalului de Teatru „Povești”. „Liniște! Sărut. Acțiune!” a „smuls” sute de aplauze și râsete

Publicat

liniste sarut actiune Duminică seara, s-a încheiat cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Povești” de la Alba Iulia. Finalul a fost unul grandios cu o sală arhiplină la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar pe scenă o comedie savuroasă „Liniște! Sărut. Acțiune!”. Aproximativ 700 de albaiulieni au venit să vadă cum se toarnă un film de dragoste al regizorului Paul, jucat de Pavel Bartoș. Aplauze și râsete, așa se pot descrie cele 105 minute de spectacol, care au făcut „deliciul” pentru publicul albaiulian. La spectacolul de încheiere au participat și primarul Mircea Hava, dar și președintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

„Liniște! Sărut. Acțiune!” este povestea culiselor unui film de dragoste regizat de Paul, jucat de Pavel Bartoș, ajutat de directorul de imagine Cocaină, în persoana lui Alexandru Papadopol, Claudia – Elvira Deatcu, Nea Vali- Gelu Nițu, doamna Dana – Irina Mazanitis, Paula – Alina Berzunțeanu, sunetistul Dolby – Marius Damian și recuziterul Mircea – Ioan Batinaș.

S-a turnat filmul de dragoste, „Calea Silviei”, unde actorii principali sunt Claudia, doamna Dana și nea Vali. Spectacolul împărţit în trei episoade, este despre ce se întâmplă înaintea începerii unei filmări. Ce se petrece în minţile şi sufletele actorilor, echipei tehnice şi a regizorului. Spune pe scenă povestea unui film, ce se consumă până să înceapă.

Regizorul Peter Kerek spune că filmul spune povestea unei echipe de filmare, care încearcă să facă un film de succes cu minimum de resurse. Atât din lipsa banilor, cât şi din cauza echipei, nu tocmai profesioniste, filmarea devine foarte repede un dezastru mai mult comic decât tragic. Se încearcă filmarea unei scene de 7 ori, și nu se reușește, astfel regizorului îi scapă totul de sub control. „Silvia îi spune lui Emil că îl iubește” este o altă scenă care nu se poate duce la final de către echipa tehnică.

Spectacolul a fost inspirat din filmul „Living in Oblivion” a lui Tom Dicillo. Albaiulienii au așteptat cu mare nerăbdare această comedie, care i-a ținut „în priză” mai bine de o oră și jumătate cu râsul până la urechi și aplauze la fiecare scenă plină de umor. „Liniște! Sărut. Acțiune!” a reușit să „smulgă”, la final, ropote de aplauze de la aproximativ 700 de spectatori, minute în șir.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax