Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO / Salam de biscuiți de 25 metri în ultima zi la ”Alba Carolina Food Fest”. Chef Cosmin Toma a îmbunătățit cu câteva ingrediente ”vechea rețetă a bunicii”

Publicat

IMG_6041 Cel mai mare salam de biscuiți din România, în lungime de 25,6 de metri, a fost pregătit de albaiulianul chef Cosmin Toma, duminică, la Alba Iulia, în cadrul festivalului „Alba Carolina Food Fest”. 20 de bucătari au lucrat mai bine de două ore pentru desertul îndrăgit, care mai apoi a putut fi degustat gratuit de albaiulienii și turiștii prezenți pe Latura de Vest a Cetății. 

Salamul de biscuiți este un desert simplu și delicios, îndrăgit de toată lumea. Se prepară foarte repede și nu necesită coacere, fiind astfel un desert excelent și pe timp de vară.

La salamul de biscuiți realizat de chef Cosmin Toma în cadrul festivalului „Alba Carolina Food Fest” s-au folosit 27 de kilograme de biscuiți, 4 kilograme de ciocolată, 4 kilograme de rahat, 2 kilograme de nucă de cocos, 11 litri de lapte, 30 de pachete de unt, 35 de esențe de rom și un kilogram de stafide. Douăzeci de bucătari au lucrat mai bine de două ore pentru finalizarea preparatului.

IMG_6018 Chef Cosmin Toma spune că i-a venit această idee pentru a promova deserturile noastre naționale. „Oricând putem concura cu bucătăria franțuzească. Am păstrat <rețeta bunicii> pe lângă care am adăugat câteva ingrediente, am adăugat stafide, am adăugat nucă de cocos”, a transmis Cosmin Toma.

Salamul de formă triunghiulară a fost întins de către bucătari și măsurat mai apoi de viceprimarul municipiului Alba Iulia, Paul Voicu. În continuare, acesta a fost tăiat felii și împărțit albaiulienilor și turiștilor prezenți la eveniment (peste 500 de porții).

https://www.youtube.com/watch?v=6Fz8l7PVSGw

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax