Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO – VIDEO: ”Șasă cai” a votat să-i taie taxa de poluare. Ce spun doi romi după ce au ieșit din secția de votare

Publicat

IMG_0008 Autoritățile, partidele și organizațiile neguvernamentale au acordat o mare importanță educării comunităților rome pentru alegerile prezidențiale. Romii din întreaga țară au avut la dispoziție un ghid de vot, pentru a ști cum să voteze, ce document să aibă asupra lor și unde vor pune ștampila pe buletinul de vot. În Alba Iulia, printre secțiile în care votează cei mai mulți alegători de etnie romă se numără Grădinița nr. 10 și Școala Generală ”Vasile Goldiș”. La alegerile europarlamentare, în Alba Iulia, PSD a obținut mai multe voturi decât PDL în secțiile de votare unde o mare parte dintre alegători au fost membri ai comunității rome. Pentru prima dată de când Mircea Hava este primar în municipiu, PSD a obținut  mai multe voturi decât PDL. Până la orele amiezii, puțini romi s-au mobilizat la vot în municipiul Alba Iulia. În secțiile de vot nr. 32 și 33 amplasate la Grădinița nr. 10, din zona cunoscută sub numele de ”Lumea Nouă”, prezența la vot a fost modestă.

La alegerile europarlamentare, PSD a depășit pentru prima dată la nivel local PDL-ul. Printre secțiile care au influențat rezultatul acelui scrutin se numără și cele unde o mare parte dintre persoanele cu drept de vot au fost membri ai comunității rome.

Până la ora 12.30, peste 20 de persoane se aflau deja pe listele suplimentare ale secțiilor de vot nr. 32 și 33, amplasate la Grădinița nr. 10 din Alba Iulia. Majoritatea dintre acestea au motivat faptul că, deși locuiesc în zonă, încă nu au mutație sau viză de flotant.

Totodată, în zona din fața secțiilor de vot au putut fi găsiți împrăștiați câțiva fluturași electorali. Pe aceștia este imprimat dreptunghiul de pe buletinul de vot, aparținând unuia dintre candidații aflați în cursa pentru președinție. În interiorul dreptunghiului era trecută și inscripția ”VOTAT 2014 P”. Conform datelor înscrise pe fluturașii electorali, tipărirea acestora s-ar fi realizat de către o firmă din București, fiind o comandă electorală.

Doi romi, ieșiți din secțiile de votare amplasate la Școala Generală ”Vasile Goldiș”, au spus că: ”Vrem să fie în toată România bine, pace și să fie adevăru, nu minciuni. Să iasă Victor Ponta, să scoată taxa auto.”

YouTube video

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax