Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Şedinţa de constituire a Consiliului Local Alba Iulia. Viceprimarii Paul Voicu şi Gabriel Pleşa îşi păstrează funcţiile

Publicat


IMG_9751 Consilierii locali aleşi ai municipiului Alba Iulia și-au depus, joi, jurământul și și-au ales viceprimarii. Paul Voicu și Gabriel Pleșa rămân în continuare viceprimari după ce au obţinut voturile majorităţii formate în CL de PNL, fiind, de altfel şi singurii candidaţi pentru cele două funcţii. Primarul Mircea Hava continuă la conducerea administraţiei locale, pentru al şaselea mandat.

 

Şedinţa a fost condusă de Popa Pavel (cel mai în vârstă consilier), Alin Ignat şi Cătălin Haşa, de la PNL şi a început cu intonarea Imnului Naţional. La această şedinţă nu au fost prezenţi consilierii aleşi Bogdan Medrea şi Horaţiu Clepan, de la PSD şi Angela Moldovan, de la PMP.

Mircea Hava a depus jurământul de preluare a mandatului de primar, după ce a fost validat în funcţie.

YouTube video

„Vreau să adresez câteva cuvinte consiliului dar în special vreau să adresez câteva cuvinte albaiulienilor. Pe ei vreau să îi felicit pentru că de 20 de ani lucrăm împreună și lucrurile se văd. Pe ei pentru că au înțeles că dacă avem continuitate și dacă știm să lucrăm putem să facem lucruri bune, pentru cu s-au lăsat amăgiți de toate minciunile și promisiunile care au curs pe conducta electorală” a declarat primarul Mircea Hava.

IMG_9768 După depunerea jurământului de fiecare consilier în arte și de primarul Mircea Hava, s-a trecut la nominalizări pentru funcțiile de viceprimari. Iniţial, în şedinţă, Mircea Trifu (consilierul independent) l-a nominalizat pe Ovidiu Jidveian (ALDE) drept candidat, însă acesta din urmă a refuzat. Alt nume avansat pentru una dintre funcţiile din eşalonul doi de conducere CL a fost Vasile Crişan (PSD), propus de Marius Popescu (PSD). Şi acesta a refuzat, dată fiind majoritatea evidentă a liberalilor.

Cele două funcţii de viceprimari vor fi deţinute în continuare de Paul Voicu și Gabriel Pleșa. Au obţinut 13 voturi „pentru” şi trei „împotrivă” (vot secret), fiind singurii candidați. Numărul total de voturi valabil exprimate a fost de 18 din care 2 au fost declarate „nule”.

 
IMG_9761 La alegerile din 5 iunie, liberalii au obţinut majoritate de peste 54 la sută în Consiliul Local Alba Iulia. PSD a câştigat un scor de 23,34%, ALDE – 6,17% , PMP – 5,87% şi candidatul independent Mircea Trifu – 5,65% (1.228 de voturi).

Mircea Hava a obținut un scor zdrobitor de peste 60%. Marea dezamăgire a alegerilor a fost Călin Potor, care a obținut un procent sub nivelul partidului.

Liberalii deţin majoritatea în Consiliul Local, astfel încât nu ar fi nevoiţi să facă alianţe politice pentru promovarea proiectelor în CL. Cu un Consiliu Local favorabil, Mircea Hava poate astfel să-şi ducă la îndeplinire toate proiectele pe care şi le-a propus în acest nou mandat.

 

sedinta cl alba iulia 23 iunie 2016_3 În contextul mai larg, în care şi liberalul Dorin Nistor, care a câştigat Primăria Sabeş, a reuşit să-şi constituie majoritate în Consiliul Local, sunt create condiţiile pentru promovarea proiectelor comune în zona Alba Iulia – Sebeş, atât din punct de vedere al mobilităţii cetăţenilor între cele două oraşe, cât şi al dezvoltării economice şi a infrastructurii care afectează în special Alba Iulia.

Din lista consilierilor locali validaţi, este posibil ca Raul Tudoraşcu să renunţe la mandat. Potrivit unor surse, acesta va fi noul director AIDA-TL, post rămas vacant după ce Dorin Nistor a obţinut mandatul de primar la Sebeş. Următorul pe lista candidaţilor PNL la CL este avocatul Marius Costinaș (locul 13), care ar intra astfel în componenţa Consiliului Local. Schimbările vor fi făcute însă abia după ce Tudoraşcu va fi confirmat în funcţia de la AIDA-TL.

Consiliul Local Alba Iulia va avea următoarea componenţă, în perioada 2016-2020:

PNL:
1. Paul Voicu
2. Gabriel Codru Pleșa
3. Cornel Stelian Sandu
4. Rodica Andronescu
5. Emil Popescu
6. Pavel Popa
7. Raul Sebastian Tudorașcu
8. Gabriel Lupea
9. Dorin Pocol
10. Cătălin Hașa
11. Alin Ignat
12. Iulius Viorel Domuța

PSD

1.Horațiu Clepan
2. Vasile Crișan
3. Bogdan Medrea
4. Nicolae Bumb (în locul lui Călin Potor)

5. Ioan Iulian Bunea (în locul Marcelei Dărămuș)

ALDE:

1. Ovidiu Viorel Jidveian
2. Marius Ciprian Popescu

PMP:

Angela Moldovan (în locul lui Clement Negruţ)

Candidatul independent

Mircea Trifu

Vezi şi FOTO-VIDEO: Noii consilieri locali ai municipiului Alba Iulia au fost învestiți în funcție. Cine a renunțat la mandat și cine rămâne pe LISTĂ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Gunoi

    sâmbătă, 07.01.2017 at 22:05

    Acest domn Nicolae Bumb este un nenorocit un excroc si un mincinos sper din tot sufletul sa se afle ce fel de hot si nemernic este !!!!!!

  2. Nesimtit

    sâmbătă, 07.01.2017 at 22:06

    Bumb Nicolae excroc si nenorocit !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax