Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Simpozion cu ocazia Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Publicat

IMG_0248 Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești a fost sărbătorită și la Alba Iulia printr-un simpozion organizat la Universitatea „1 Decembrie 1918” . Evenimentul a fost susținut de Asociația Crescătorilor de Ovine Alba, Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale, Ecologie și de Casă-Alba Transilvania, Asociația Țara Vinului, DSVSA Alba și Oficiul Fitosanitar Alba.

Evenimentul a început la ora 9.00 cu discuții legate de produsele tradiționale românești, cultură, obiceiuri ale poporului și gustul autentic al produselor românești.

În cadrul simpozionului s-a vorbit și despre „povestea vinului” și a faptului că în județul Alba există cel mai mare producător de vinuri albe din România, compania Jidvei. De asemenea au fost prezentate întrebuințările lavandei și alte produse.

Concluzia acestor prezentări este că prin consumul produselor românești ajutăm producătorii români să-și comercializeze propriile produse.

Pe lângă asta, produsele prezintă siguranță alimentară fiind proaspete și de calitate, rețetele preparatelor sunt tradiționale, iar prin cumpărarea lor, taxele și impozitele locale se întorc în comunitate.

La finalul prezentărilor cei prezenți au fost invitați să deguste dintr-o serie de produse tradiționale ale județului Alba.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax