Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: SkirtBike 2016. Parada chic pe biciclete, prin Cetatea Alba Carolina. Peste o sută de oameni au promovat stilul de viaţă sănătos

Publicat

parada biciclete 2016_2Cu mic, cu mare, peste o sută de oameni au participat sâmbătă după-amiaza, la parada chic a bicicletelor, în cadrul celei de-a patra ediţii a evenimentului „Skirt Bike” de la Alba Iulia. Cu biciclete colorate şi accesorizate cu baloane sau flori, dar şi cu bună dispoziţie, aceştia au destins atmosfera prin Cetatea Alba Carolina.

Femeile de toate vârstele, active, optimiste, chic, dedicate unui stil de viaţă sănătos şi modern au fost invitate, sâmbătă după-amiaza, la paradă cu bicicletele, prin oraş. Reprezentantele sexului frumos au avut ocazia să participe la eveniment îmbrăcate cu ie tradițională sau să reinterpreteze costumul popular după bunul lor plac. Desigur, și băieții au fost bineveniți, astfel că toţi cei care sunt pasionaţi de mişcare şi stil au fost în centrul atenţiei, pe esplanada din faţa Obeliscului de la Poarta III.

S-au strâns peste 140 de persoane, care au promovat stilul de viaţă sănătos.

Traseul paradei a cuprins şi Şanţurile Cetăţii, străzile adiacente Cetăţii, Bulevardul Transilvaniei şi oprire la Framm’s, unde marele premiu al tombolei este o bicicletă Pegas.

YouTube video

20160827_170853SkirtBike este manifestul celei mai mari comunități de bicicliste, un manifest pentru normalitate, un proiect desfășurat în 12 orașe din România și o sursă de inspirație pentru multe femei din toată lumea.

SkirtBike™ Alba Iulia a fost inițiat în anul 2013, iar ediția planificată anul acesta a fost patra consecutivă. Peste 200 de participanți au luat parte în ultimii doi ani la aceste parade, promovând voluntariatul, implicarea, și mișcarea pentru sănătate și recreere.  Anul acesta, tinerii din toate categoriile sociale au fost încurajaţi să se implice ca voluntari în organizarea evenimentui, având la dispoziţie ateliere prin care să beneficieze de activități specifice educației non-formale.

În acest an SkirtBike Alba Iulia şi-a extins semificația. “Obiectivul acestui proiect este de a promova şi susține ciclismul ca stil de viaţă, prin intermediul unor evenimente de anvergură accesibile publicului larg, dar mai ales tinerilor”, transmit organizatorii evenimentului. Astfel, tinerii au avut ocazia să participe la ateliere de educaţie non-formală. Printre activităţi: învățat de folosit bicicleta, ca mijloc de deplasare şi promovarea acestuia şi a participării la vot.

Proiectul SkirtBike Alba Iulia ediția a IV-a este un proiect de tineret finanțat de DJST Alba în parteneriat cu CICOC UAB și Asociația Viziunea Nevăzătorilor.

Vezi şi FOTO: Biciclete și război de țesut la Hăpria, în avanpremiera SkirtBike în IE. Cum se împletește pedalatul cu tradiția textilelor în Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax