Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Soldați romani, daci, nimfe și gladiatori. Garda Romană a avut prima reprezentație din acest an

Publicat

IMG_5964 Garda Romană de la Apulum a mărșăluit, pentru prima dată anul acesta. Ineditul eveniment a avut loc vineri, de la ora 18.00, în fața Porții a IV-a Cetății. Zeci de curioși au admirat soldații romani, dacii, gladiatorii și frumoasele nimfe într-o reprezentație de o oră.

 

„Roma victor! Apulum victor”, „Ave” s-au auzit din nou în Alba Iulia. Garda Romană a avut prima reprezentație din acest an, și după patru ani în care primul eveniment de acest gen s-a ținut în Sala Unirii, din cauza ploii, anul acesta vremea le-a permis soldaților să rămână afară.

Zeci de albaiulieni și turiști au avut parte de o mică lecție de istorie.

Reprezentația a început cu prezentarea celor patru trupe, daci, romani, nimfe și gladiatori, și caracteristicile fiecăreia. Cu această ocazie cei prezenți au aflat că dacii foloseau cuvinte pe care încă le folosim în limba română precum „grumaz”, „varză” sau „viezure”.

Romanii și gladiatorii și-au prezentat tehnicile și echipamentul de luptă, iar frumoasele nimfe au avut un moment de dans.

Nu a lipsit bătălia finală dintre daci și romani, iar pentru că „galeria” era împărțită în mod egal, pentru ca toată lumea să plece acasă fericit, și „scorul” a fost egal.

Spectacolele Gărzii Romane vor putea fi văzute în fiecare zi de vineri de la ora 18.00 în fața Porții a IV-a Cetății.

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax