|

FOTO-VIDEO | Spectacol de reconstituire istorică cu Garda Cetății: „Atacul insurgenților” asupra fortificației. Bătălie cu cavalerie, tunuri și puști

Un spectacol de reconstituire istorică a avut loc sâmbătă, începând cu ora 17.00, în Cetatea Alba Carolina, intitulat „Atacul insurgenților asupra Cetății”. Cu tunuri, cavalerie, artilerie, infanterie și o mulțime de trupe, soldații, împărțiți în două tabere, s-au confruntat pe „câmpul de luptă” de pe Latura de Vest a Cetății. Evenimentul a fost parte din Zilele Orașului – „Alba Fest”.

Evenimentul a început în zona Porții a III-a, cu parada Gărzii. După ce au traversat pietonala Mihai Viteazul și ajuns în Parcul Unirii, soldații, alături de trupele lor, au coborât în șanțul Cetății și s-au încolonat în două „tabere” de o parte și de alta a podului de la Poarta a IV-a. Reprezentantul „insurgenților” și-a anunțat misiunea, de a cuceri Cetatea, însă a avut de înfruntat rezistența Gărzii Cetății Alba Carolina. După o serie de „focuri” și câțiva „răniți”, Cetatea a fost salvată de apărătorii ei.

Cu toate că vremea a fost departe de a fi una plăcută, sute de oameni cu umbrele au ieșit din case, s-au adunat de-a lungul podurilor și a zidurilor cetății, pentru a vedea spectacolul.

În continuare, sâmbătă seară, pe scena din Piața Cetății are loc concertul din cea de-a doua seară „Alba Fest by Marius Moga”: MOGA & FRIENDS. Concerte: Smiley, Andra, Adda, Shift, Ștefan Bănică Jr., CRBL, Liviu Teodorescu, Amna, Paula Seling, Alex Velea, Ruby, prezintă Cătălin Măruță și Marius Moga.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=314213avatar Publicat de pe 31 mai 2014 şi actualizat pe 31 mai 2014.
Publicat în ACTUALITATE, BREAKING NEWS, Timp liber.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • HINDREAL: SA INTELEGEM CA VOR FI ANCHETATE TOATE GUVERNELE MAI ALES DIN PERIOADA 1990-2012 ASA AR FI CORECT
  • tux: O initiativa buna, DAR sper ca aceste „ajutoare” vor viza doar familiile cu copii care merg sau vor...
  • votul: Asta au votat sebesenii, adica un edil navetist, care habar nu are de problemele strazilor pastorite, sau se...
  • danielaz: Serios ?!?! Suspendare ptr trafic de droguri ?!
  • Adrian: Stau pe una dintre strazile neasfaltate si am copii mici , iasa copii sa se joace in curte si de cite ori...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI