|

FOTO-VIDEO | Spectacol de reconstituire istorică cu Garda Cetății: „Atacul insurgenților” asupra fortificației. Bătălie cu cavalerie, tunuri și puști

Un spectacol de reconstituire istorică a avut loc sâmbătă, începând cu ora 17.00, în Cetatea Alba Carolina, intitulat „Atacul insurgenților asupra Cetății”. Cu tunuri, cavalerie, artilerie, infanterie și o mulțime de trupe, soldații, împărțiți în două tabere, s-au confruntat pe „câmpul de luptă” de pe Latura de Vest a Cetății. Evenimentul a fost parte din Zilele Orașului – „Alba Fest”.

Evenimentul a început în zona Porții a III-a, cu parada Gărzii. După ce au traversat pietonala Mihai Viteazul și ajuns în Parcul Unirii, soldații, alături de trupele lor, au coborât în șanțul Cetății și s-au încolonat în două „tabere” de o parte și de alta a podului de la Poarta a IV-a. Reprezentantul „insurgenților” și-a anunțat misiunea, de a cuceri Cetatea, însă a avut de înfruntat rezistența Gărzii Cetății Alba Carolina. După o serie de „focuri” și câțiva „răniți”, Cetatea a fost salvată de apărătorii ei.

Cu toate că vremea a fost departe de a fi una plăcută, sute de oameni cu umbrele au ieșit din case, s-au adunat de-a lungul podurilor și a zidurilor cetății, pentru a vedea spectacolul.

În continuare, sâmbătă seară, pe scena din Piața Cetății are loc concertul din cea de-a doua seară „Alba Fest by Marius Moga”: MOGA & FRIENDS. Concerte: Smiley, Andra, Adda, Shift, Ștefan Bănică Jr., CRBL, Liviu Teodorescu, Amna, Paula Seling, Alex Velea, Ruby, prezintă Cătălin Măruță și Marius Moga.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=314213avatar Publicat de pe 31 mai 2014 şi actualizat pe 31 mai 2014.
Publicat în ACTUALITATE, BREAKING NEWS, Timp liber.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • bmw: dacia a intrat pe culoarea rosie a semaforului
  • Dorina: Intre Teius si Alba se circula fff incet, dezamagitor…, care este motivul?
  • Criss: Chiar acum se pregatea unul sa ma intepe. Deci e clar si in Bucuresti este acest tip de tantar tigru!
  • Tara lui Papura Voda: Mainile si picioarele amputate celor prinsi la volan, bauti, fara permis, bauti si fara permis,...
  • kolben: minimul pe economie +14% ( variabil,dar nu mai putin de 10%) din brut .. iar cei mai vechi sau..cu pile ajung...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI