Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO ȘTIREA TA: ”Celălalt parc dendrologic” din cealaltă capitală: o plimbare printre boscheți. Buruieni protejate de Primăria Alba Iulia

Publicat

IMG_20170625_103741 Carduus nutans (ciulini), Agropyron repens (Pirul târâtor), Sorghum halepense (Costreiul), Cynodon dactylon (Buruiana comună), Apera spica-venti (Iarba vântului), Echinochloa crus-galli (Iarba bărboasă), Setaria viridis (Mohorul), Cirsium arvense (Pălămida), Urtica urens (Urzica mică), Amaranthus retroflexus (altă Buruiană) și Matricaria chamomilla (Mușetelul) sunt numai câteva specii de buruieni protejate de primărie în zona din spatele Alba Mall, mai precis pe strada Costache Negruzzi (restul sunt intraductibile în latină). Strada a fost asfaltată în urmă cu câteva luni și apoi abandonată. Să ”ziceți mersi” a fost răspunsul neoficial al primăriei, către unul dintre locuitorii cartierului.  

Șanțurile de pe marginea drumului, pe care ar trebui să se scurgă apa, găzduiesc exemplare gigant din aceste specii. De exemplu, un ciuline (carduus nutants) trece de trei metri, lăsând mut de uimire orice trecător. Păstrând proporțiile, este vorba despre un baobab al ciulinilor. Localnicii sunt ceva mai obișnuiți, însă sunt atenți ca atunci când își plimbă copii, aceștia să nu facă pasul din drum și să se piardă în jungla deasă. Este vorba practic despre un fel de parc dendrologic pe dos, unde turiștii și localnicii pot vedea gratis cele mai comune specii de plante dăunătoare care cresc în climatul temperat continental de la noi.

Dincolo de glumă, în Alba Iulia există multe zone pe deplin abandonate de Primăria Alba Iulia, pentru că nu sunt centrale și nu îi deranjează decât pe locuitorii din zonă.

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Eu

    marți, 27.06.2017 at 13:15

    Și noi așteptăm pe strada Poligonului de 2 mandate sa demoleze primăria vechea centrala termica… Copiii se joaca printre mașini, gunoaie și rahat de patrupede

  2. Ciorea ramona

    marți, 27.06.2017 at 13:23

    Buna ziua . Va asteptam si pe strada poligonului sa ne vedeti copii jucanduse intre masini si gunoaie ! Ne-am luat gandul de la promisiunile d-nului primar de a amenaja un spatiu de joaca in locul centralei termice dezafectate ! Va invitam cu drag sa ne cunoasteti

  3. Ciprian

    marți, 27.06.2017 at 17:13

    Poate nu ar fi rau daca orasenii ar face ca locuitorii de la tara:cureti si in fata proprietatii. Prea mult se asteapta tot de la comunitate. Cate o buruiana pe zi daca rupeau… Dar, nah…locuitor de municipiu!

    • Cosasul

      miercuri, 28.06.2017 at 11:57

      Ciprian draga, daca te-ai uita mai atent ai vedea ca ”plantele” respective sunt pe un drum public vis-avis de proprietatea mea si a altora. Nu vad de ce as cosi eu platitor de impozite burienile pe care trebuie sa le curete primaria. Adica… unii isi iau banii de la Primarie pentru intretinerea drumurilor si eu sa le fac treaba. Suntem intr-un municipiu resedinta de judet, nu la tara. Probabil lucrezi la vroe firma care are contracte grase cu primaria si … ti-e cam lene sa-ti faci treaba pentru care esti platit. Printre altele, daca m-as apuca eu sa ”intretin” drumul public, as incalca legea. Tu fiind probabil mai de la tara nu prea intelegi ce e aia lege.

  4. Nicu

    miercuri, 28.06.2017 at 11:06

    Bine punctat , Ciprian.Sunt lucruri pe care le pot face şi cei care locuiesc pe strada respectivă.Dar unii nu mişcă nimic dincolo de limita proprietăţii lor.

  5. Ajutorul de cosas

    joi, 29.06.2017 at 16:40

    Din imagini se vede ca pe o distanta de aproximativ 300 m, nu sunt immobile. Nicu draga, haide tu la taiat ciulini cu o masina electrica, de exemplu, dar nu prea merge ca iti trebuie un prelungitor de 300 m, sau mai bine fa o investitie de vreo cateva sute de lei si cumpara o motocoasa cu motor (poate deconteaza cheltuielile Primaria), apoi hai la treaba … Daca ai fi fost la fata locului ai constata ca fiecare isi face curatenie in jurul proprietatii. Si, apropos, la iarna te asteptam la curatat de zapada pe zona care acum e plina de buruieni (aproximativ 2400 metri patrati) pentru ca oricum iarna masinile de deszapezit nu trec prin zona. Cativa binevoitori din cartier am curatat strada de zapada cu ceva timp in urma ca sa putem iesi cu masinile la „principala„… si nu era asfalt.

  6. cucubau

    vineri, 30.06.2017 at 16:01

    Mulțumin cetățenilor de pe strada Costache Negruzzi. Din aceste poze se vede clar că există posibilitatea unei parcări civilizate pe șosea, ca atare voi face tot ce trebuie ca să dirijez spre voi circulația din zona str. Saligny( lângă BCR), Aici sunt aceleași plante, un asfalto-beton-spart, pietonii fraternizează cu motoriștii, copii se joacă cu mașinuțele, riveranii sunt amendați pentru o lipsă de 20 m față intersecție, aici se deprinde tainele șofatului pe rabă, betonieră, autobuz, în mod transparent, fără giratoriu, trotuar, indicatoare și marcaje.
    Și când te gândești că plătim aceleași impozite și taxe…..
    Faceți loc, că venim!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax