Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Studenți ai Universității din Alba Iulia, premiați la concursul internațional „RoboTEC”. Robotul umanoid „Jenny 5”, locul 3 la categoria „Freestyle”

Publicat

17637148_741996072634973_2014148377229918342_oO echipă de studenți de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a câștigat premiul III la concursul internațional „RoboTEC”, desfășurat în perioada 24-25 martie, la Universitatea Politehnică din Timișoara. Echipa UAB a participat la competiție cu proiectul pe care îl dezvoltă în cadrul universităţii albaiuliene, respectiv un robot umanoid numit „Jenny 5”.

În perioada 24-25 martie, la Universitatea Politehnică din Timişoara s-a desfăşurat a III-a ediţie a concursului de roboţi „RoboTEC”.

În total s-au înscris în competiţie 37 de echipe din România şi din străinătate. Roboţii participanţi au putut concura la mai multe secţiuni: line following, maze, sumo şi free-style.

La această ediție, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a participat cu o echipă formată din studenţii Todor Uţ, Tudor Samuilă, Daniel Leah, Alexandru Donea, Daniela Oniţa şi Leontin Neamţu, fiind coordonaţi de către profesorul Mihai Oltean.

Echipa UAB a făcut demonstrații cu proiectul pe care îl dezvoltă în cadrul Universităţii – robotul „Jenny 5”, printre care: urcarea unei rampe de acces, prinderea unei sticle, prinderea unui pahar cu cafea şi strângere de mână.

Echipa de studenți ai Universității din Alba Iulia a câştigat premiul al III-lea, la categoria „Freestyle”.

YouTube video

Vezi și FOTO-VIDEO: Studenţi din Alba Iulia au construit un robot umanoid care face curățenie și ajută în gospodărie. Jenny 5, la Salonul Internațional al Cercetării din Cluj

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax