Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: „Surâsurile realului”, cea de-a șaptea carte semnată de Virgil Todeasă, lansată la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Un nou volum semnat de Virgil Todeasă și intitulat „Surâsurile realului” a fost prezentat miercuri, în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Aflat la cea de-a șaptea apariție editorială din ultimii 20 de ani, Virgil Todeasă i-a avut alături pe membrii familiei sale, prieteni apropiați, dar și simpli iubitori de poezie. La apariția acestui volum au contribuit și Consiliul Judeţean Alba, Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga” Alba şi Uniunea Scriitorilor din România – filiala Alba-Hunedoara, iar spaţiul de desfăşurare a căpătat culoare prin expoziția de pictură a artistului plastic Nicu Stanciu.

Iubitorii de artă și poezie au avut din nou ocazia să se bucure de un eveniment dedicat lor. Este vorba despre lansarea celui de-al șaptelea volum semnat de Virgil Todeasă, intitulat „Surâsurile realului”. Volumul de poezie a fost prefațat de președintele Uniunii Scriitorilor din România, filiala Alba-Hunedoara, Aurel Pantea, care, în cuvântarea sa de miercuri seara, a spus: „Fiecare poezie de-a lui Todeasă inspiră un sentiment. Ea transcrie datele realului, în care se strecoară permanent câte un mister. Acesta este secretul poeziilor lui. Poezia lui este concentrată, dar nu săracă în imagistică, ci mai degrabă sobră și austeră, în ea regăsindu-se spiritul parabolei”. În același timp, potrivit directorului Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, Mioara Pop, „ceea ce frapează la poezia lui Todeasă este simplitatea derutantă de care dă dovadă”.

Întrebat de unde vine titlul volumului său, scriitorul a precizat: „Am ales acest titlu gândindu-mă că toată viața este un surâs. Dacă nu o iei ca pe un surăs, nu poți trăi. Oricum, la urma-urmei, fericirea este ceva ce se acceptă cu timpul”. Iar pentru a înțelege mai bine ceea ce vroia să transimită poetul, Felicia Colda a recitat câteva din poeziile regăsite în noul volum.

La eveniment au fost prezenți și scriitorul Ion Buzași, cel care a prefațat prima carte a lui Virgil Todeasă, „Ușa ascunsă”, apărută în anul 1993, alături de scriitorii Gheorghe Jurcă, Cornel Nistea, dar și de tânărul poet Daniel Dăian.

Seara s-a încheiat cu prezentarea expoziției de pictură, semnată de tânărul artist plastic blăjan, Nicu Stanciu, a cărei temă principală a fost portretizarea realului. Prin picturile sale, Nicu Stanciu a încearcat să surprindă realitatea cotidiană, sub toate aspectele sale.

YouTube video

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax