Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Sute de oameni au participat la Marşul tăcerii de la Alba Iulia, pentru victimele tragediei din Bucureşti

Publicat

YouTube video

marsul tacerii alba iulia victime colectiv Sute de albaiulieni au participat, marţi seara, la un „marş al tăcerii”, pentru victimele incendiului de la Bucureşti. Aceştia s-au rugat la Catedrala Ortodoxă şi apoi au urmat traseul până la Monumentul Eroilor.

Slujba de la Catedrală, pentru pomenirea celor trecuţi în nefiinţă, dar şi pentru cei care se zbat între viaţă şi moarte, în spitale, după incendiul din Clubul „Colectiv” din Bucureşti, a fost oficiată de un sobor de cinci preoţi. La eveniment au participat atât studenţii creştin-ortodocşi, membri ACSOR, cât şi tineri din oraş şi oameni de toate vârstele.

Marşul a pornit de la Catedrală, cu lumânări aprinse în mâini şi s-a oprit pe Bulevardul Transilvaniei, la Monumentul Eroilor, unde a fost organizat un moment în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei din Capitală. Lumânările au reprezentat „micile noastre flăcări de solidaritate, laolaltă cu milioanele de gânduri pentru cei care suferă, în timp ce noi zâmbim”, după cum au transmis organizatorii, membrii Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, filiala Alba Iulia. AICI, mesajul integral al studenţilor.

UPDATE: Înaintea acestui eveniment, a fost semnalat şi un incident în Catedrală. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor, care au amendat un bărbat de 51 de ani cu 200 de lei, pentru că a tulburat liniştea şi a adresat cuvinte jignitoare şi la adresa tinerilor care cântau în strană şi a altor credincioşi.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax