|

FOTO / VIDEO: Tânăr din Alba Iulia, autorul unui documentar în stil BBC despre cai și despre influența lor asupra umanității

andrei hanchesAndrei Hancheș este student la secția de Istorie și Arheologie a Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, dar adevărata sa pasiune este natura și, mai ales, fotografia. Recent, acesta a realizat un documentar în limba engleză, ”The Horse, from Domestication to Sport”, care prezintă istoria acestui animal extraordinar, precum și influențele pe care le-a avut (și le are) asupra umanității. Documentarul este narat într-o engleză impecabilă, inclusiv din punct de vedere al accentului britanic, un semn al pasiunii lui Andrei pentru munca naturalistului britanic și realizatorului BBC, Sir David Attenborough. ”Accentul britanic l-am dezvoltat vorbind foarte mult cu un alt prieten, Andrei Cristian, pasionat de herpetologie (o ramură a zoologiei care se ocupă cu studierea reprezentanților claselor Reptilia și Amphibia) cu care discutam în engleză subiecte legate de natură. El actualmente este student la arte în București” ne explică Andrei.

Documentarul finalizat recent a necesitat trei luni de filmare, iar anumite bucăți au fost preluate de Andrei Hancheș pentru ”a menține linia narativă în picioare, pentru că totuși vorbim de un subiect foarte mare pentru un documentar de 40 de minute”. Personajul principal este calul semigreu Roibu (proprietar Teodor Dreghiciu), care i-a inspirat tânărului acest subiect când l-a văzut, din întâmplare, prin locurile în care căuta animale sălbatice și căruia i-a admirat frumusețea.

”Încă de mic copil am fost atras de natură. Îmi aduc aminte foarte bine și acum, când aveam vreo 10 ani, preferam să caut șopârle și tritoni prin bălțile din apropierea orașului, sau să vizitez vara colonia de lastuni care cuibarea pe malul Mureșului. Lucru pe care îl fac și acum” zâmbește Andrei. Pe parcurs a devenit atras de fotografia wildlife, dar și de desenele având ca subiect viața sălbatică (este absolvent al liceului de artă din Alba Iulia). Este fan necondiționat al naturalistului brtianic Sir David Attenborough, ale cărui documentare le-a vizionat și studiat în întregime și care l-au făcut să înțeleagă natura. Păstrând proporțiile cu idolul său de la BBC, Andrei realizază o rubrică numită ”Natura sub lupă” la Alba Carolina TV, unde discută cu invitații săi subiecte legate de fauna locală și de conservarea speciilor.

Echipa carea realizat documentarul:

Andrei Hancheș, Andrei Cristian, Raul Sabău, Ionuț Rusu, Radu Perța, cu suportul lui Teodor Dreghiciu și al Gabrielei Bințințan.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=544692avatar Publicat de pe 25 ianuarie 2017 şi actualizat pe 25 ianuarie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, Foto, GALERIE FOTO - VIDEO, Oameni, Video.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Tara lui Papura Voda: Mainile si picioarele amputate celor prinsi la volan, bauti, fara permis, bauti si fara permis,...
  • kolben: minimul pe economie +14% ( variabil,dar nu mai putin de 10%) din brut .. iar cei mai vechi sau..cu pile ajung...
  • Sica: Daca te uiti la „Like-uri” se vede ca peste 90% sunt date de romani. Cred ca ne-a costat un LIKE...
  • Bobica: Radem,glumim….dar uratul asta chiar are fata de șarlatan.
  • Eee: Ii mortal …

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI