Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Tânărul folkist bucovinean Ioan Mateiciuc și-a lansat primul volum de poezii la Cafeneaua cu Folk

Publicat

YouTube video

Cafeneaua cu Folk a Festivalului „Ziua de Mâine” l-a avut duminică dimineața ca „protagonist” pe tânărul Ioan Mateiciuc, un artist bucovinean cunoscut deja în cercurile de folk din țară. În compania prietenilor „bătrâni” și tineri, dar și a câțorva iubitori de literatură și muzică, acesta și-a lansat primul volum de poezie, intitulat „Open de dor”. În asentiment evident cu folk-ul, volumul conține și texte și imagini, dar și muzică, pentru că multe dintre poeme sunt și versuri ale propriilor piese.

Ioan Mateiciuc și-a caracterizat volumul ca fiind „un fel de Abecedar” al vieții sale de până la 26 de ani. Cartea este concepută în așa fel încât mesajul să fie transmis atât prin text cât și prin imagine, fiind ilustrat („și pentru cei care nu citesc și se uită doar la poze”). Ioan Mateiciuc pregătește deja un de-al doilea volum, „Abatorul de îngeri”, pe care intenționează să îl lanseze „peste tot”.

La lansare au participat și Ovidiu Mihăilescu și trupa Joi, Ducu Berți, Mihai Cosmin Popescu, Vali Șerban, dar și câțiva dintre concurenții festivalului, care au ținut să îl felicite pe tânărul autor. Colegul și prietenul acestuia, Cosmin Vaman din Iași, i-a dăruit un scurt moment umoristic și o melodioară pe versuri adaptate din volumul „Open de dor”.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: ASTĂZI: Gala Laureaților la Festivalul de Folk „Ziua de Mâine”. Vezi cum s-au prezentat participanții la concurs | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax