Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO: Tăriceanu și-a încheiat campania la Alba Iulia. Miting și program artistic la pavilionul unde PONTA și-a lansat candidatura

Publicat

YouTube video

calin popescu tariceanu, alba iulia Zi de sărbătoare pentru membri PLR din Alba, dar și din alte județe ale țării. Liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu a venit să-i „motiveze” înainte de alegerile de duminică, cu un discurs despre cum ar putea România să fie „cea de-a șaptea putere în Europa”. Mitingul de încheiere a campaniei electorale a strâns la Alba Iulia organizațiile locale din Transilvania. Astfel că membrii din 12 județe s-au adunat sub acoperișul pavilionului Mercur, aceeaşi locaţie unde contracandidatul și totodată aliatul său Victor Ponta a ales să înceapă campania.  Aproximativ 2000 de persoane au colorat sala cu albastru şi tricolorul României, dar și cu o galerie serioasă de susținere. Toți au venit la Alba Iulia să-și arate sprijinul, cu pancarte, strângeri de mână și tulnicărese.

DSC_0621 Începând cu ora 17.00, Călin Popescu Tăriceanu a fost așteptat la pavilionul Mercur de organizația locală din Lupșa, oameni care nu au venit cu „mâna goală”, ci cu tulnicărese. La intrarea în sală, membrii organizaților județene din Transilvania și simpatizanți ai liderului PLR l-au aplaudat, i-au strigat numele și i-au strâns mâna. Ajuns în sală, Tăriceanu nu s-a pus direct în fața pupitrului, ci din contră s-a așezat pe un scaun în primul rând și a așteptat să vadă momentele artistice pe care președintele PLR Alba, Ioan Lazăr i le-a pregătit. Primii care i-au urat bun venit au fost doi „moderatori ”ai programului artistic, care împreună cu fanfara de la Cugir au transformat deschiderea mitingului de la Alba Iulia într-o petrecere ritmată.

Apoi a urmat intonarea imnului național al României, tot pe ritmul fanfarei de la Cugir. După primul moment artistic pregătit special pentru Călin Popescu Tăriceanu, liderul PLR a urcat pe scenă și le-a vorbit celor aproximativ 2000 de persoane despre cum nu trebuie să voteze „naivii din România”, despre cum își dorește ca România să devină a șaptea putere în stat.

calin popescu tariceanu În deschiderea discursului său, Tăriceanu nu a ezitat să spună care este unul dintre motivele pentru care a ales ca mitingul de încheiere al campaniei electorale pe Transilvania să aibă loc tocmai în cealaltă capitală: „Alba Iulia va rămâne pururi orașul Marii Uniri, din 1918. Alba Iulia a devenit un loc unic al istoriei noastre, pentru că românii au reușit să înfăptuiască aici idealul național suprem, Marea Unire. Aici s-a făcut după secole România Mare, puternică, demnă, respectată. Aici a devenit ceea ce consider că este cea mai importantă realizare istorică a noastră, o adevărată putere regională”.

De asemenea în cadrul discursului său de campanie, Călin Popescu Tăriceanu a adăugat că „eu și colegii mei de partid susținem proiectul legislativ prin care se va construi un nou monument dedicat momentului Unirii, în anul 2018, iar acest monument, după cum știți, va trebui să fie amplasat la Alba Iulia”.

După discursul ținut la pupitru, liderul PLR a mai avut parte de un moment artistic. De data aceasta a fost unul de suflet, care a venit din partea interpretei de muzică populară Veta Biriș. Aceasta le-a cântat celor de la PLR „Noi suntem români” și „Așa-i românul”.

10660941_910353475660862_1310352325_n Toate bune și frumoase pentru liderul PLR, dar cei care au avut parte de un moment mai ieșit din comun au fost o parte dintre jurnaliștii din presa locală. Am fost sesizați de un simpatizant sau membru PLR (foto dreapta) că este deranjat de prezența noastră lângă scenă. Acesta a spus că ar trebui să plecăm de acolo, pentru că nu îl poate avea în „vizorul” lui pe Călin Popescu Tăriceanu. Mai exact, nu a contat atât de mult ce a spus liderul PLR, pe cât au vrut să îl vadă unii simpatizanți. Odată ce a aflat că noi, cei de lângă scenă, „dotați” cu aparate de fotografiat și agende, suntem jurnaliști, bărbatul a venit cu o cameră în fața noastră și a exclamat: „Stați să vă filmez și eu pe voi, dacă voi tot filmați”. Simpatizantul PLR a fost singurul „iritat” de jurnaliștii prezenţi lângă scenă. Alți invitaţi, care se aflau lângă el, au înțeles situaţia şi au ascultat discursul lui Tăriceanu, chiar dacă nu l-au văzut atât de bine la pupitru.

FOTO -VIDEO: Daniel BLOSS, Camelia TOMA

 

YouTube video

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax