Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Traseele turistice din Apuseni, marcate de copii, în tabăra „Expediție în Carpați”, de la Albac

Publicat

YouTube video

În perioada 4 – 14 august 2012, un grup de 60 de elevi din țară s-au adunat în munții Apuseni într-o tabără de marcare și remarcare a traseelor turistice din zonă. Cu vopsele și pensule în mâini, tinerii, alături de salvamontiști și cadre didactice, au pornit din Albac pe mai multe trasee, spre obiectivele turistice ale Apusenilor, să redea culoarea simbolurilor menite să coordoneze turiștii spre destinația dorită. Aceste acțiuni, dar și multe altele, sunt parte din proiectul „Expediție în Carpați”, organizat de Consiliul Județean Alba, împreună cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și Ministerul Justiției.

Tabăra de remarcare a traseelor turistice din județul Alba a ajuns în acest an la cea de-a VII-a ediție. Dacă până acum, centrul de întâlnire a participanților era stabilit la Șureanu, în acest an, tabăra s-a mutat în Apuseni, la Albac. 60 de elevi din centrele de detenție Buziași și Târgu Ocna Găești, dar și copii cu rezultate bune la învățătură din județul Alba și membri ai Fundației Yoyo din București, s-au strâns pentru 2 săptămâni la Albac, unde au avut parte de o mulțime de activități turistice și ecologice.

Au fost marcate traseele turistice din Albac, spre casa lui Horea, Fericet, comuna Horea, Moara lui Ivan, peștera Scărișoara, Arieșeni și valea Cobleșului. Pe lângă acestea, elevii au vizitat obiectivele turistice din zona munților Apuseni (peștera Șcărișoara, Poarta lui Ionele, peștera Urșilor), dar au avut parte și de întreceri sportive, campionate de fotbal, tenis de masă, trasee aplicative.

Tot în cadrul taberei, copii s-au întâlnit cu personalități din diverse domenii, turistic, ecologic, speologic, medical. Elevi aflați în detenție au putut discuta cu reprezentanți ai bisericii, au vizitat mănăstiri.

În plus, elevii au participat la cursuri de prim ajutor, ținut de paramedici SMURD, dar și la acțiuni de ecologizare a localităților din zonă.

Vedeți, mai jos, câteva fotografii din tabăra de la Albac:

FOTO-VIDEO: Vali CIONTEA

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax