Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO Untold Festival: TRANCEilvanya, în DELIR patru zile. Cum a fost la spectacolele lui David Guetta, Armin Van Buuren sau Avicii

Publicat

YouTube video

IMG_0305 De patru zile de adevărat delir s-au bucurat românii și străinii ajunși la cel mai mare festival de muzică organizat vreodată în România. Untold Festival i-a avut pe scenă pe cei mai cunoscuți DJ din lume. Avicii, ATB, David Guetta și nu în ultimul rând „omul festivalului”, Armin Van Buuren. Muzică, oameni, organizare, locații, toate au fost peste așteptări și mult peste orice eveniment muzical organizat până acum în România.

Toţi locuitorii orașului Alba Iulia ar fi încăput fără probleme pe Cluj Arena, locul în care, timp de patru zile, peste 70.000 de oameni au dansat au cântat și s-au distrat la spectacolele artiștilor care au ridicat Tomorrowland, cel mai mare festival de gen din lume, la nivelul la care este astăzi. Pe lângă muzica bună și atmosfera incendiară, succesul evenimentului s-a datorat și bunei organizări. Nu s-a stat la cozi ore întregi la intrare sau la sectorul de mâncare şi băutură și s-a încercat respectarea programului.

dimitri vegas Oamenii au intrat în priză încă din prima seară

Concertele Fedde Le Grand, DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE și ATB au strâns festivalierii în UNTOLD Arena pentru ore bune de concerte energice și interactive. Apogeul serii a fost concertul celor doi frați, DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE care au fluturat steagul României, pe scenă, sub privirele încântate ale fanilor.

avicii Avicii nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor

A doua seară i-a aparținut clar lui Avicii (Tim Bergling). În jur de 60.000 de oameni s-au adunt să vadă și să asculte piesele „Wake me up”, „Waiting for love” și multe altele. Din păcate, doar melodiile și artificiile au creat atmosferă, el fiind destul de reținut în cuvinte și gesturi. Cei de la Cazzette au reușit să intre mai mult în atmosfera festivalului. Ba chiar, potrivit unor oameni din public, l-au eclipsat pe Avicii.

armin van buuren Armin van Buuren a fost OMUL FESTIVALULUI

A dat autografe, s-a fotografiat cu fanii și a mixat o oră peste programul stabilit. Cu toate că a mai fost de multe ori în România, show-ul de la Cluj nu s-a comparat cu restul spectacolelor făcute de DJ-ul olandez. „Astăzi scriem istorie” a transmis artistul celor peste 80.000 de oameni.

Înainte de concert, Armin a participat și la o conferință de presă. „Sunt foarte încântat că sunt aici. M-am întors în România, dar sunt prima dată în Cluj și nu-mi vine să cred că au venit atat de mulți oameni. E o nebunie și sunt foarte mulțumit că sunt aici, din nou”, a mărturisit DJ-ul.

Artistul a vorbit și despre ceea ce înseamnă trance-ul pentru el, dar și despre senzațiile pe care le trăiește la spectacole.

YouTube video

Emoția și bucuria publicului l-au cuprins și pe Armin, care a ieșit de pe scenă cu lacrimi în ochi și cu promisiunea că se va mai întoarce în România.

Înaintea spectacolului oferit de Armin, au mai urcat pe scenă John Newman, Tinei Tempah, Partce și alții.

david guetta Ajuns pentru prima dată în România, David Guetta a rămas impresionat de publicul numeros.

„Uitați-vă la voi. Sunteți incredibili. Toată lumea mâinile în aer. Să începem”, a spus Guetta la începutul spectacolului. Timp de două ore, zecile de mii de oameni s-au exaltat pe mixuri celebre.

Show-ul s-a încheiat pe melodia „Titanium” acompaniată de artificii, strigătele și aplauzele publicului.

Untold Festival a fost fără doar și poate cel mai mare eveniment muzical organizat în România. Succesul fulminant pe care l-a avut i-a determinat pe organizatori să promită a doua ediție, anul viitor.

În cele patru zile de concerte au fost prezenți în jur de 200.000 români, unguri, nemți, italieni, englezi, brazilieni, greci şi alte naţii.

UNTOLD Festival sa desfășurat în perioada 30 iulie – 2 august, la Cluj-Napoca, și a adus pentru prima dată în România, pe aceeași scenă, patru dintre cei mai îndrăgiți artiști electro-dance-music din întreaga lume: AVICII, ARMIN van BUUREN, DAVID GUETTA și DIMITRI VEGAS&LIKE MIKE. Pe scenele festivalului, amplasate la Sala Polivalentă în Parcul Central sau în fața Sălii Polivalente dar și în alte locații din Cluj-Napoca, au mai urcat peste 150 artiști internaționali și naționali, dintre care amintim: ATB, Fedde le Grande, Tinie Tempah, John Newman, Patrice, Dj Premier, AronChupa, Foreign Beggars, Wilkinson, ANDYC, Tom Odell, John Digweed, Sharam, Nic Fanciulli, Satoshie Tomiie, Duke Dumont, Michael Calfan, Lost Frequencies, Gentleman și Gramatik.

YouTube video

IMG_1010 Încă de la intrarea în festival, publicul a putut să descopere zonele de relaxare și multiplele activități din cadrul Parcului Central. Elementul surpriză al festivalului fost scena inedită de pe Cluj Arena, al cărei decor și structură reprezintă o premieră în România. Peste 100 de profesioniști au contribuit la realizarea scenei principale, printre care ingineri de scenă, structură, sunet, lumini, graficieni.

Decorul scenei a invitat publicul să se lase purtat într-o lume plină de magie, să evadeze din cotidian pentru 4 zile, să se bucure de atmosfera plină de energie, unde personajele din basmele românești prin viață cu ajutorul inovațiilor tehnologice, până târziu în noapte.

Construcția scenei a însumat 1.200 mp decor, 306 mp de ecrane video, 533 de lumini și proiectoare, efecte pirotehnice și 11 variante de proiectare. În echipa de producție de la main stage s-au implicat specialiști care fac parte din echipa lui Armin van Buuren, Tiesto, Hardwell.

Bugetul festivalului a fost de 4,5 milioane de euro, obținut din sponsorizări private, finanțare de la bugetul local (sub 10%, respectiv 400.000 de euro, echivalentul a 1,8 milioane de lei) și vânzarea de bilete și abonamente.

99% dintre cei care lucrează zilnic la UNTOLD Festival sunt tineri, iar în producția efectivă a festivalului sunt angrenate peste 5.000 de persoane, dintre care 1.000 de voluntari. 50% din resursa umană este din Cluj și 50% din alte orașe.

IMG_0184 Pe timp de zi, Parcul central a fost locația principală. Oamenii sau relaxat în hamace sau la terase, au primit sucuri gratuite, s-au au făut cumpărături la spațiul special amenajat în fostul cazino. Pentru a nu rata niciun spectacol, cei care au dorit au putut să își descarce pe telefoane aplicația Untold, unde aveau programul, noutățile, dar și o hartă cu scenele și zonele unde se organizau diferite evenimente.

Organizarea a fost peste așteptările publicului, din toate punctele de vedere.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax