Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Vali Șerban & Ziua de Mâine, Alina Manole și Alexandru Andrieș au fermecat publicul în a doua seară a Festivalului de Folk

Publicat

YouTube video

O seară cu totul specială au avut cele câteva sute de persoane care au ales să își petreacă seara de sâmbătă la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde a avut loc concertul din cadrul Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”. Pe scenă au urcat Vali Șerban & Ziua de Mâine, Alina Manole, împreună cu Adrian Cristescu și Tudor Olaru, iar, în final, Alexandru Andrieș a încheiat seara în bine cunoscutul său spirit cordial.

Pe scena de acasă, înconjurat pe prieteni vechi și noi, Vali Șerban a păşit sâmbătă seară pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor şi din rolul de interpret, nu doar din cel de director artistic și prezentator al festivalului. Împreună cu grupul „Ziua de Mâine”, acesta a cântat câteva piese de folk clasic, așa cum îl știu cei care îl îndrăgesc și care îl apreciază în forma în care a apărut.

În recitalul lor de aproximativ o oră, Alina Manole (voce), Adrian Cristescu (clape) și Tudor Olaru (bas), au trezit în public o emoție pe care, în ziua de azi, mulți „nu mai au timp” să o trăiască, după cum s-a exprimat însăși interpreta. Este vorba despre acea emoție pe care o știu bine cei cărora li s-a întâmplat să „fugă de la serviciu pentru o întâlnire cu persoana iubită, mai mult sau mai puțin oficială”, cei care iubesc mult, au soți, soții, amanți, amate, sau „pitici”. Transpusă pe o muzică lentă, suavă, cu linii senzuale, această emoție a reușit să mențină publicul atent și activ și chiar să îl captiveze în așa fel încât, chiar dacă nu cunoștea unele melodii, să le susțină ritmic cu palmele și vocile.

După 8 ani de încercări din partea organizatorilor de a-l aduce pe scena acestui festival, Alexandru Andrieș a ajuns, împreună cu chitara sa, din nou la Alba Iulia. Cum era de așteptat, prin prezența lui caldă și prietenoasă, acesta a oferit publicului bucuria de a retrăi momente din trecut, prin piese cunoscute de zeci de ani, dar și plăcerea de a redescoperi, cu umor, anumite detalii din viața de zi cu zi. Întâlnirea-surpriză cu o strewardesă în timpul unei călătorii cu avionul, „Clătitele cu gem de căpșuni și soarele de afară” – componente ale unui început de zi perfectă și multe alte mărunțișuri de acest gen, prin prisma unui om sensibil, au puterea de a transforma orice lucru banal într-unul spectaculos. Alexandru Andrieș și-a încheiat „micro-recitalul” cu o piesă la muzicuță, intitulată „Ce oraș frumos”, în aplauzele sonore ale unui public încântat (la propriu!), ridicat în picioare.

Festivalul de Folk „Ziua de Mâine” își încheie cea de-a VIII-a ediție duminică, prin Gala Laureaților din concurs și un concert susținut de Adrian Ivanițchi, Florin Săsărman & Alexandru Filip, Ducu Bertzi & Mihai Neniță, Paula Seling.

Vă prezentăm o galerie foto-video din cea de-a doua seară a Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”: (Material în curs de actualizare)

FOTO-VIDEO: Vali CIONTEA

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: ASTĂZI: Gala Laureaților la Festivalul de Folk „Ziua de Mâine”. Vezi cum s-au prezentat participanții la concurs | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax