Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(FOTO-VIDEO) White City Band și Luiza Zan & Sorin Romanescu, în prima zi a Festivalului Internațional „Alba Jazz”

Publicat

În prima zi a Festivalului Internațional „Alba Jazz”, pe scena mare din Piața Cetății au urcat, alături de alți artiști, White City Band din Alba Iulia și Luiza Zan & Sorin Romanescu din București. „O seară selectă” ar fi o caracterizare sumară a ceea ce s-a petrecut în spațiul „jazz” din oraș: muzică de cel mai înalt rafinament și un public pe măsură, în ciuda numărului restrâns.

Vineri seara, Piața Cetății și Piața Mihai Viteazul au fost „umblate” pe ritm de jazz. După concertul de chitară al trupei Duo Joncol din Elveția, din Sala Unirii, pe scena mare au cântat White City Band, o trupă albaiuliană ce o are ca solistă pe Ioana Brok. Stilul trupei ar putea fi reperat între jazz și etno, cu influențe folclorice arhaice, însă, întreaga combinație muzicală este, în final, modernă și neconvențională.

În continuare, prima seară de jazz a continuat cu Luiza Zan & Sorin Romanescu din București. Aceștia au cântat jazz clasic „tânăr”: o voce feminină puternică și o chitară acustică au oferit împreună o mostră de „spirit și energie”, transmisă direct iubitorilor acestui stil, puțini dar adevărați.

O apariție inedită în spațiul „jazz” au fost ceasurile de colecție cu tematică, hand-made, expuse pe standurile din zona Pieței Cetății, pe lângă obiectele de podoabă și decor, fabricate, de asemenea, manual.

Pentru a citi programul Festivalului Intenațional „Alba Jazz”, dați click aici: PROGRAM-ALBA-JAZZ. Vedeți mai jos două videoclipuri și o galerie foto din prima seară Alba Jazz:

FOTO-VIDEO: Diana TOTH

[nggallery id=257]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax