Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: ZILELE ORAȘULUI Alba Iulia, deschise de Garda Romană Apulum și Garda Cetății. Târg de sclavi și salve de tun în zona istorică

Publicat

YouTube video

Zilele Municipiului Alba Iulia, prima ediție în formula „Alba Fest by Marius Moga”, au început vineri seara în Cetatea Alba Carolina. Trei zile de concerte cu cei mai în vogă artiști ai momentului din România, dar și spectacole de reconstituire istorică, competiții sportive, expoziții și multe alte evenimente îi așteaptă pe cei care vor participa la festival.

Evenimentul a fost deschis de către Garda Romană Apulum și Lupii Apoulonului care au devenit deja o emblemă a Alba Iuliei. În ciuda ploii de afară, aproximativ o sută de oameni s-au strâns la Poarta a IV-a a Cetății pentru a vedea spectacolul Legiunii a XIII-a Gemina.

De această dată, dacii și romanii au prezentat publicului o reconstituire a unei scene antice, mai precis un Târg de Sclavi, așa cum se petrecea el în urmă cu aproape două mii de ani. Istoricii Tudor Roşu şi Liviu Zgârciu de la Muzeul Național al Unirii, costumați în gladiator și împăratul Hadrian, au organizat o licitație publică, iar oamenii au fost invitați să „ia acasă” trei personaje: o războinică dacă, un soldat roman și pe Șoimarul dac (foto), alături de pasărea sa de pradă, Gusti. Aceștia au fost „cumpărați” în schimbul unor sume cuprinse între 35 și 45 de lei.

Citiți și: FOTO: „Gusti”, cel mai nou membru al trupei de daci, Lupii Apoulonului. Uliul șorecar și-a primit deja „botezul”, alături de Legiunea a XIII-a Gemina

După aproximativ o jumătate de oră, acțiunea s-a mutat în fața scenei din Piața Cetății, unde vor avea loc cele mai multe dintre evenimentele de la „Alba Fest by Marius Moga”. Garda Cetății Alba Carolina, prin ceremonialul schimbului de gardă, a oferit spectatorilor salutul oficial de deschidere a festivalului, cu salve de tun.

În continuare, în Piața Cetății va avea loc Parada Taberei de Muzică, cu Marius Moga și invitații săi, după care, pe scenă vor urca Loredana Groza, Gojira, Guess Who, Șuie Paparude, ROA, iar prezentatorii vor fi Cabral și VJ Oana.

Vedeți aici PROGRAMUL ALBA FEST by MARIUS MOGA

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax