Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Ziua Jandarmeriei la Alba Iulia. Focuri de armă, sirene şi infractori prinşi. Intervenţii spectaculoase în plină stradă

Publicat

YouTube video

DAN_5907 Infractor prins în plină stradă, intervenţii cu echipaj canin şi demonstraţie de dresaj de câini, coborâre de la înălţime, cu salvarea unei persoane şi transportul acesteia pe tiroliană, aplanarea unor conflicte spontane, toate acestea au putut fi urmărite live de cei care au îndurat frigul de afară pentru a vedea ce au pregătit jandarmii, vineri, pentru a marca 165 de ani de activitate.

Este Ziua Jandarmeriei Române şi publicul albaiulian a avut acces la mai multe evenimente oferite de organizatori.

Echipamentele de protecţie şi intervenţie, armamentul şi tehnica din dotarea jandarmilor au putut fi văzute de cei curioşi, iar în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor a fost prezentată expoziţia „Jandarmeria Alba în documentele vremii”.

La manifestări au participat şi elevi de la licee şi şcoli din Alba Iulia.

În programul activităţilor au fost incluse demonstraţie de arte marţiale, intervenţii de interceptare în trafic a maşinilor, capturarea unei persoane înarmate, acţiuni în colaborare cu Salvamont şi exerciţii de dresaj canin. Toate evenimentele au fost organizate în spaţiul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia.

YouTube video

Au prezentat exerciţii demonstrative şi Detaşamentul de Jandarmi Mobil şi Postul de Jandarmi Montan Şugag din structura instituţiei, în colaborare cu Serviciul Public Salvamont Alba din cadrul Consiliului Judeţean.

Exerciţiile demonstrative prezentate de structuri al Jandarmeriei Alba:

– demonstraţie de arte marţiale

– intervenţie şi interceptare în trafic a unui vehicul

– aplanarea unor conflicte spontane prin folosirea câinelui de serviciu

– capturarea şi neutralizarea unor persoane înarmate, ostile

– exerciţiul de dresaj canin prezentate de Jandarmeria Alba şi Serviciul Public Salvamont Alba.

YouTube video

„Am simulat o serie de situaţii care presupun, în realitatea, intervenţia de urgenţă a echipajelor de jandarmerie. Am prezentat modul de acţiune pentru prinderea unor persoane înarmate, suspectate că au atacat un transport de bunuri şi valori şi au sustras o sumă importantă de bani, am evidenţiat intervenţia unui echipaj de jandarmerie pentru aplanarea unor conflicte spontane între mai multe persoane şi am arătat cum acţionăm pentru revenirea la starea de normalitate în cazul în care o adunare publică îşi pierde caracterul paşnic şi civilizat.

Nu în ultimul rând, câinii de serviciu ne-au arătat cât de bine sunt instruiţi şi cât de bine acţionează alături de instructorii lor pentru îndeplinirea misiunilor jandarmilor şi Salvamont.

La final, jandarmii montani şi salvamontiştii au prezentat un exerciţiu demonstrativ de salvare-evacuare a unor persoane rănite, aflate în dificultate în teren muntos”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, locotenent-colonel Cosmin Jurcoveţ.

Nu în ultimul rând, în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor s fost deschisă expoziţia “Jandarmeria Alba în documentele vremii ”, demers realizat cu sprijinul Serviciului Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale. Curioşii vor putea vedea ce fapte au identificat jandarmii în vremuri apuse şi cum relatau datele în raportări.

Citeşte şi VIDEO: Jandarmeria Română sărbătoreşte în 3 aprilie 165 de ani de la înfiinţare. Turneu de fotbal şi alte activităţi organizate la Alba Iulia

Potrivit calendarului manifestărilor, la sfârşitul lunii trecute au demarat competiţii sportive pe timpul cărora jandarmii au posibilitatea de a-şi testa abilităţile fizice în diferite ramuri de sport – tenis de masă, tenis de câmp, fotbal, şah, table, skanderberg şi fotbal – tenis. Acestea vor continua pe întreg parcursul lunii martie şi se vor încheia în preziua aniversării Zilei Jandarmeriei Române.

Jandarmeria Română se menţine pe locul doi în ceea ce priveşte încrederea populaţiei în instituţiile executive ale statului, cu un procent de 62,5% – încredere multă şi foarte multă, după Armată, care a obţinut un procent de 75%. Locul trei în încrederea românilor este ocupat de DNA, cu 58,9%.

La aceeaşi categorie a instituţiilor executive, pe locul patru se află SRI, cu o cotă de încredere de 48,8%, urmat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu un procent de 48,7%, BNR, cu 47.3%, SIE, cu 46,1%, Poliţie, cu 45,5% şi ANI, cu 42,2%.

În privinţa încrederii românilor în instituţiile sociale, pe primul loc se clasează Biserica, cu un procent de 64%, urmată de universităţi, cu 41,4% şi presă, cu 37%.

Dintre instituţiile internaţionale, de cea mai mare încredere se bucură NATO (55%), urmat de ONU (51,6%) şi UE (51,7).

Rezultatele au fost obţinute în urma celui mai recent sondaj de opinie pe bază de chestionar, efectuat în ţara noastră, în perioada 5-10 februarie a.c., de institutul INSCOP Research.

foto-video: Daniel Bloss

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Catalin

    vineri, 03.04.2015 at 16:58

    „Focuri de armă, sirene..” langa Colegiul National „H.C.C.” in timp ce se desfasurau orele de curs.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax