Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Ziua Poliţiei Române, sărbătorită la Alba Iulia. Demonstraţie de intervenţie cu câini antrenaţi special şi porţi deschise la IPJ Alba

Publicat

caine politist 1 Cei care au ales să fie alături de poliţiştii din Alba Iulia, vineri, la ceas de sărbătoare, au putut urmări un exerciţiu demonstrativ cu câini poliţişti, dresaţi pentru intervenţii speciale. Momentul a făcut deliciul publicului şi mai ales al copiilor şi tinerilor prezenţi la manifestările ocazionate de Ziua Poliţiei Române 2016.

În spiritul acestei sărbători, cadrele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au organizat momente festive şi acţiuni la care au participat, cu mic, cu mare, cetăţeni ai judeţului.

Astfel, începând cu ora 9.00, în sala de festivităţi a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a avut loc o şedinţă festivă, ce a debutat cu intonarea imnului naţional, urmat de un moment de reculegere, în memoria poliţiştilor căzuţi la datorie.
Comisar şef de poliţie Marius Ciuta, din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, a evocat momentul aniversar, prin prezentarea temei „Poliţia Română între tradiţie şi provocările lumii contemporane”.

DSC_0821 Puţin mai târziu, porţile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba s-au deschis pentru a primi vizitatori.
Sute de elevi şi preşcolari ai unităţilor de învăţământ din Alba Iulia au admirat autospecialele de poliţie şi tehnica din dotare şi au putut afla mai multe despre munca de poliţie.

Oaspeţii au fost spectatorii unui exerciţiu demonstrativ care a constat în interceptarea şi blocarea, în trafic, a unui autovehicul în care se aflau infractori periculoşi, traficanţi de droguri. Invitaţi de seamă ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au fost, în acest an, poliţişti din cadrul Centrului Chinologic „dr. Aurel Greblea” Sibiu împreună cu neînfricaţii „Alex”, „Amir” şi „Tor”, câini special antrenaţi pentru intervenţii specifice muncii de poliţie.

Demonstraţia s-a bucurat de un real succes, iar spectatorii şi-au exprimat încântarea, răsplătindu-i pe protagonişti, cu aplauze şi cu urări de „La mulţi ani!”
Succesul acestui exerciţiu s-a datorat şi implicării colegilor noştri de la Centrul Chinologic Sibiu, motiv pentru care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, le transmite, în mod public, mulţumiri şi îi asigură de disponibilitatea pentru colaborări viitoare.

DSC_0763 Acţiuni de tipul „Ziua porţilor deschise” au fost organizate, de asemenea, la poliţiile municipale Alba Iulia şi Sebeş şi la poliţiile oraşelor Ocna Mureş şi Baia de Arieş.

Activităţi dedicate Zilei Poliţiei Române au fost desfășurate de către toate subunităţile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, atât în mediul urban cât şi în mediul rural.

Un alt moment organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a fost premierea elevilor de la Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, care s-au implicat în concursul de desene intitulat „Poliţistul – Omul de lângă tine”.

Alături de ei, au fost recompensaţi şi colegii lor din clasele mai mari, pentru participarea la proiectul „Violenţa este arma celor slabi”.

În realizarea acestor proiecte, elevii Liceului de Arte au fost îndrumaţi de profesoara Alice Jurcoveţ.

 

YouTube video

La evenimente au participat preşcolari şi elevi de la unităţi de învăţământ din oraş, poliţişti şi conducerea IPJ Alba.

YouTube video

 

foto-video: Daniel Bloss

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax