Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO|Festivalul de Folk „Ziua de Mâine”: La 35 de ani, „După melci” cu Nicu Alifantis şi Teatrul „Prichindel” la Alba Iulia

Publicat

nicu alifantis La Alba Iulia a început cea de-a X-a ediţie a Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”. Pe iubitorii folkului îi aşteaptă patru zile de concerte, lansări de carte, albume şi tradiţionalul concurs de muzică folk. Joi, de la ora 11.30 la Cafeaua cu Folk, invitatul special a fost folkistul Nicu Alifantis. Acesta a povestit despre prima producţie din cadrul Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”, „După melci”.

Astfel că joi seara, de la ora 19.30, albaiulienii sunt aşteptaţi la spectacolul de teatru făcut pe muzica lui Nicu Alifantis.  La 35 de ani de la lansarea albumului, „După melci”, pe versurile poetului Ioan Barbu, Alifantis va cânta live pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

În cadrul primei zile de folk, în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor va avea loc şi vernisajul expoziţiei „După melci”, care cuprinde lucrări trimise în cadrul unui concurs de desene de iubitorii de grafică, design, pictură şi fotografie, Creatorii au încercat să ilustreze cât mai bine tema albumului „După melci”. Desenele câştigătoare pot fi admirate de la ora 19.15.

De la ora 21.00 în aceaşi locaţie, Nicu Alifantis îşi va lansa o un volum de poezii, care vine la pachet cu un dicţionar de buzunar realizat chiar de folkist.

Prima zi a Festivalului de Folk „Ziua de Mâine” la Alba Iulia începe în forţă. În acest an se împlinesc zece ani de folk la Alba Iulia, iar pentru această ediţie aniversară organizatorii au pregătit momente speciale pentru cei care iubesc folkul.

festivalul de folk Primul începe chiar joi seara de la ora 19.30. Este vorba despre spectacolul de teatru „După melci”, care va avea premiera în cadrul Festivalului de Folk. Va fi prima producţie a festivalului, făcută pe muzica „După melci” a  lui Nicu Alifantis, în regia lui Cristian Pepino şi scenografia semnată de Vlad Tănase.

În cadrul Cafelei cu Folk, Nicu Alifantis a spus că în acest an se împlinesc 35 de ani de la lansarea albumului, „După melci”, pe versurile poetului Ioan Barbu. Spectacolul intitulat după numele albumului lansat în 1979 de Alifantis, are la bază poemul interbelic al lui Ioan Barbu. Producţia este construită pe elemente de vizualitate puternică, precum proiecţiile video şi animaţia, şi mai ales pe muzica lui Nicu Alifantis, pe care acesta o va cânta live în spectacol.

„Alba Iulia pentru mine este un oraş de suflet şi nu neapărat din cauza acestui festival, ci din amintiri mai vechi pe care le am aici din 1974. Anul ăsta am zis că dacă tot se împlinesc 35 de ani de la apariţia albumului <După melci>, hai să fac o nebunie şi să-i impresionez pe cei din Alba Iulia, de la festival cu un proiect foarte mare al meu. Iniţial am gândit acest proiect foarte amplu, dar din păcate nu s-a putut finaliza aşa cum am vrut. Va fi doar un semnal pentru finalizarea proiectului, pe care o să-l vedeţi în martie la Alba Iulia”, a spus Alifantis în Cealaltă Capitală.

YouTube video

Teatru şi muzică, toate la pachet, spectacolul se adresează atât adulţilor, cât şi tinerilor şi copiilor. Asta pentru că din producţie fac parte şi copiii de la corul Teotokos din Alba Iulia, coordonat de prof. Călin Bulac, unul din juraţii concursului de muzică din cadrul festivalului de folk.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Teatrului „Prichindel” din Alba Iulia: Amalia Pop, Teodora Popa, Viorica Boda, Irina Melnic, Ramona Mincu Benchea, Radu Hăprian Dan. De costumele actorilor se ocupă Mirela Tămăşan, iar tehnicienii de sunet şi scenă sunt Andrea Florin, Ilie Petrescu şi Horia Oargă. Designerul de sunt este Victor Panfilov, alături de Scocs Levente, iar coordonatorul de scenă este Marinică Eremia.

La Alba Iulia urmează patru zile de recitaluri de folk susţinute de nume grele ale acestui gen muzical precum, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Alexandru Andrieş, Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, Florin Săsărman, Mircea Rusu, Ţapinarii, Vali Şerban şi alţii.

PROGRAMUL de JOI al FESTIVALULUI DE FOLK „ZIUA DE MÂINE”:

19.15 Vernisajul expoziției „După melci”
Foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia

19.30 „După melci”, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia
Nicu Alifantis și Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia

21.00 Lansare de carte, Nicu Alifantis
Foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia

22.00 After party – gazda Adi Bezna
Art Café Downtown

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax