Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO:Patru ambulanțe noi disponibile pacienților din județul Alba. A fost inaugurat Serviciul Privat de Ambulanță al Crucii Roșii Române

Publicat

YouTube video

IMG_4877 Crucea Roșie Filiala Alba și-a inaugurat, joi, Serviciul Privat de Ambulanță. Acesta dispune de patru ambulanțe, un dispecerat, cameră de sterilizat și o cameră de odihnă. La inaugurare au partcipat reprezentanți ai  administrației județene și locale, reprezentanți a IPJ Alba dar și ai cluburilor sportive din oraș.

Noul serviciu privat de ambulanță a Crucii Roșii Filiala Alba va oferi servicii de consultanță medicală de urgență, transport asistat și neasistat, în țară și în străinătate, servicii de ambulanță la solicitarea pacientului, asistență medicală la competiții, manifestări sau alte evenimente.

Investiția se ridică a aproape 200.000 de lei, bani obținuți, o parte din cotizații, din campaniile de 2% sau cursuri, și o parte de la Crucea Roșie Germană.

Noul serviciu dispune de patru ambulanțe, din care două sunt de timp B1-B2 ( ambulanțier, asistent medic/asistent, ambulanțier), o ambulanță de timp A1 pentru transport pacienți și una AMD pentru consultații de urgență la domiciliu.

Directorul Crucii Roșii Filiana Alba, Adrian Dușa, spune că servicul de ambulanță va funcționa prin sistemul integrat 112, după încheierea unui contract cu CAS, lucru care se va face în aproximativ 2 luni, sau la numerele de telefon ale Crucii Roșii Filiala Alba.

„Prin relație contractuală cu CAS, dorim să facem transport asistat și neasistat pentru pacienți, în țară, în străinătate, oriunde este necesar. Dorim să dezvoltăm servicii de ambulanță pentru pacienți la cerere și să participăm la cât mai multe competiții sportive unde putem să asigurăm primul ajutor.” a declarat acesta.

Pacienții vor fi deserviți de medici de urgență, asistenți medicali şi ambulanțieri, toți cu o foarte bună pregătire profesională și cu vechime în acest domeniu de activitate.

„Acest serviciu are menirea de a completa gama de servicii medicale oferite de Filiala noastră, Crucea Rosie Alba fiind deja autorizată, începand cu anul 2012, pentru acordarea de îngrijiri medicale la domiciliu.

Dezvoltarea serviciului de ambulanţă al Crucii Rosii reprezintă pentru noi o necesitate istorică, avand în vedere faptul că, înca de la infiinţarea sa, în anul 1876, organizaţia noastră a intervenit cu ajutorul ambulanţelor în sprijinul semenilor aflaţi în nevoie.

Astfel, tot într-o zi de iulie, în urma cu 139 de ani, prima ambulanţă a Crucii Roşii Române a plecat într-o misiune umanitară pe frontul sârbo-turc de la sud de Dunăre, având menirea de a acorda ajutor medical militarilor răniţi, indiferent de tabăra din care făceau parte.

Astăzi, Crucea Roşie Română Filiala Alba a lansat serviciul de ambulanţă, având la bază aceleaşi principii care au guvernat organizaţia noastră încă de la infiinţarea sa, precum umanitatea, imparţialitatea, universalitatea, independenţa, dar fiind adaptat nevoilor şi standardelor actuale.” a precizat Dușa.

Prezent la inaugurare, prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer a precizat că după întorcerea din vacanță se va ocupa personal ca toți angjații Instituției Prefectului să doneze 2% către Crucea Roșie.

„Vreau să va felicit pentru tot ce ați făcut. Cred că rolul nostru este de a vă sprijini în permanență și o să încercăm și pe alte căi, pentru că nu mi se pare normal ca cei din partea Crucii Roșii Române să fie sprijiniți doar prin autofinanțare, iar în alte state sunt sprijiniți în proporție de 60% de stat. Eu vă promit că după 15 septembrie, când se termină concediile la Instituția Prefectului, voi avea o ședinință cu tot personalul și sunt convins că toți vor dona acel leu pentru Crucea Roșie” a spus prefectul Gheorghe Feneșer.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Pintea Haiducu

    joi, 30.07.2015 at 20:06

    Poza 33 – adjunctul ISU…”hâc”…tânăr și ”tras prin inel”…o adevărată ”somitate” în domeniul situațiilor de urgență

  2. ion

    vineri, 31.07.2015 at 11:27

    esti rautacios!!! sa-ti fie rusine….lasule!!! daca ai ceva de spus….spune-i omului in fata!!!

    • Pintea Haiducu

      joi, 06.08.2015 at 21:02

      Ioane…de ce esti fraier…stii despre ce vorbesc…
      Daca nu….verifica si ai sa vezi provenienta lui Pintenogu….cine l-a pus sef…ce calificari are (sau NU) pentru functia pe care o ocupa….cum miroase bidoanele de plastic de prin primarii…cum da el exemplu pe „Gigel din Deal”…cum fuge el cu buati de gheatza iarna…cand sunt zapoare….cum explica tuturor cat de bun profesionist este el si cat de tare este el in ale situatiilor de urgenta… cand de fapt este ofiter de diribau…si nici macar….
      adus in sistem de vecinul sau „potent”…
      ma lasi !!!!!

  3. bula

    sâmbătă, 01.08.2015 at 22:47

    Felix Pintea e baiat bun. E constiincios, om de caracter si isi si stie meseria. Daca si ceilalti sefi de la ISU ar fi ca el ar fi bine. Sefu Isu, Sofitelu si prim adjunctu Oprisa sunt mari smecheri…dar dorm cu grija ca nu se stie cand ii salta DNA…

  4. bula

    duminică, 02.08.2015 at 21:32

    Cum vine asta serviciu privat al crucii rosii??
    poate, totusi, nu e rau si nu e numai vreo afacere…
    Daca si ambulantele sunt bine dotate, la fel cum e dotata asistenta roscata, in ton cu culoarea crucii rosii…cu peptu/n fata si ******* umfland tricoul…o adevarata imagine a profesionalismului. 🙂

  5. Pintea Haiducu

    joi, 06.08.2015 at 21:05

    Si inca ceva…acum cateva luni era sa dea coltu…toti colegii mi-au sarit in ajutor,….ca apoi sa faca pe desteptu si sa incerce sa le arate cat de meserias e el…rahat..de unde meserie frate ???
    rusine grasule !!!!! noi te tinem in spate…noi te pastram in functie!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax