Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Viitorul Planetei, temă de concurs pentru „Micii ecologiști ai Cetății” de la două grădinițe din Alba Iulia

Publicat

dsc04988 Preșcolarii de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 8 şi de Grădiniţa cu program prelungit nr. 13 din Alba Iulia, în parteneriat cu Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba au participat la un concurs pe teme de ecologizare. Proiectul “Micii ecologişti ai Cetăţii” şi concursul organizat sub forma unei evaluări a proiectului, a avut drept scop „trezirea” conştiinţei participanţilor cu privire la viitorul Planetei.

Proiectul a rezultat dintr-o problemă care este pe plan internațional văzută ca una dintre cele mai acute ale societății contemporane. Proiectul urmăreşte implicarea copiilor, părinţilor, educatoarelor şi a comunităţii locale în acţiuni ecologice, dezvoltarea conştiinţei şi a conduitei ecologice la copii bazată pe respectul faţă de natura şi protecţia mediului, transformarea comportamentelor cotidiene ale preşcolarilor în stiluri de viaţă ecologice, economice, sănătoase şi durabile prin întreţinerea unui ambient curat, responsabilizarea pentru prevenirea poluării şi gestionarea resurselor fără a periclita echilibrul mediului şi sănătatea comunităţii.

Educaţia pentru mediu are scopul de a îmbunătăţi calitatea vieţii prin cunoştinţele, dar mai ales prin motivaţiile pe care le oferă pentru a acorda mediului atenţia şi îngrijirea necesară. Realizarea activităţilor de către copii alături de cadrele didactice, părinţi şi de alţi membri ai comunităţii este o modalitate eficientă de a face în mod conştient educaţie ecologică  prin care se pot rezolva o parte dintre problemele mediului, transmit organizatorii.

Concursul organizat de Grădiniţa cu program prelungit nr. 8 şi de Grădiniţa cu program prelungit nr. 13 din Alba Iulia, în parteneriat cu Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba, a cuprins trei probe: o probă a costumelor ECO, o probă teoretică cu întrebări privind protecţia mediului şi o a treia probă, aceea a confecţionării de obiecte şi jucării din materiale reciclabile puse la dispoziţie de către organizatori.

Juriul, format din inspector pentru învăţământul preşcolar Aurora Vârtei, Gabriela Ţico şi Sorin Vlad – reprezentanţi ai SGA Alba, reprezentanţii părinţilor de la grădiniţele organizatoare, Sebastian Băeşan şi Roxana Mihălţan, au concluzionat că prestaţia tuturor preşcolarilor a fost excelentă, toţi cei 40 de copii primind diplome şi premii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax