Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Vizitatorii Târgului Naţional de Turism al României de la Bucureşti „respiră aerul istoriei” albaiuliene

Publicat

Târgul de Turism al României, organizat la Romexpo, în Bucureşti şi-a deschis porţile vineri, iar în rândul sutelor de expozanţi prezenţi la eveniment se regăseşte şi o delegaţie din municipiul Alba Iulia. Este vorba despre echipa de implementare a proiectului “Respiră aerul istoriei” din cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia, care se află în plină campanie de promovare a Cetății.

Peste 200 de expozanți din 25 de țări, în mai bine 15.000 mp de standuri amenajate sunt câteva dintre cifrele relevante care descriu ediția din acest an a Târgului de Turism al României, dar și concurența din ce în ce mai vizibilă și acerbă în domeniu. Dincolo de latura de business a evenimentului, este de remarcat prezența masivă a mult mai multor unități administrativ-teritoriale decât în anii trecuți, o dovadă că toată lumea a descoperit în turism un motor real de dezvoltare. Alba Iulia a făcut pionierat și în acest sens, în urmă cu doar 2 ani fiind, la unele târguri de turism, singura primărie participantă.

„Vedem un potențial turist și un prieten al Cetății în fiecare din cei peste 5.000 de oameni pe care i-am avut până acum la stand și, cu siguranță, cifra va crește, până duminică, la închiderea târgului. Misiunea noastră e să le arătăm că se poate face turism istoric și cultural și în România, iar Alba Iulia are, din fericire, toate argumentele cu care să convingă în acest sens. Mai trebuie doar să le prezentăm pentru ca lumea să le cunoască și să le vadă, să redescopere Cetatea Alba Carolina așa cum e ea acum, nu cum și-o amintesc din excursiile cu școala din urmă cu mulți, mulți ani”, a declarat viceprimarul Ioan Bogățan, prezent la standul municipiului Alba Iulia.

Participarea municipalității din Alba Iulia la Târgul de Turism al României 2012 este completată de echipa Serviciului Turism din Consiliul Județean Alba, prezentă de asemenea la târg pentru a promova atracțiile turistice ale județului, cuprinse și detaliate într-un recent editat ghid turistic al județului Alba. „Vremurile nu sunt, din păcate, atât de darnice încât să putem concura, financiar vorbind, cu numele mari, uriașe, din turism când e vorba de promovare. Tocmai de aceea am profitat de oportunitatea de a ne uni standul de cel al Municipiului Alba Iulia, pentru maximă vizibilitate și pentru a dubla impactul prezenței noastre, a celor din Alba, la târg”, a spus Alina Frățilă, reprezentantul Consiliului Județean Alba.

Târgul de Turism al României este un eveniment organizat în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România, cu Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism – ANAT, cu Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc – FPTR, Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural – ANTREC şi Organizaţia Patronală a Turismului Balnear – OPTBR.

[nggallery id=111]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: 15-18 noiembrie: Alba Iulia participă la Târgul Național de Turism al României. Vezi cum va fi promovată „destinația turistică de excelență” | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax