Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Voluntari de la asociaţii de turism montan au marcat trasee turistice din Bazinul Văii Geoagiu. Tabără organizată de CJ Alba

Publicat

marcaje trasee montane 2 Peste 30 de voluntari, alături de Salvamont Alba au marcat, în weekend, trasee spectaculoase din Bazinul Văii Geoagiului. Aceştia au participat la tabăra de remarcare a traseelor turistice din Munţii Metaliferi, ce s-a desfăşurat în perioada 13-14 iunie, în satul Ardeu.

Consiliul Județean Alba continuă și anul acesta, pentru al doilea an consecutiv, seria taberelor de remarcare trasee turistice în vederea omologării lor și pentru sporirea siguranței turiștilor pe munte. La acțiunea din weekendul 13-14 iunie, din Munții Metaliferi, cu tabăra în satul Ardeu, care a avut ca și scop refacerea traseelor turistice ce fac legătura dintre județele Alba și Hunedoara, au participat 35 de voluntari, membri ai asociațiilor de turism montan Ecouri Verzi Cluj Napoca, Albamont Alba Iulia, Kogaion Orăștie și Trascău Corp Zlatna, dar și persoane din mai multe orașe ale țării (Timișoara, Cluj Napoca), care au dorit să dea o mână de ajutor și să descopere noi locuri interesante.

(P)  Haine și pantofi sport pentru drumeție pe FashionSport.ro.  Peste 40.000 de articole sport pentru femei, bărbați și copii. Branduri mari: Nike, Adidas, Puma, Dunlop, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Everlast etc. Reduceri mari în fiecare zi.

Cele două trasee care au fost refăcute complet, primul marcat cu cruce roșie, pleacă din Zlatna, ajunge în Cheile Cibului, satul Ardeu și Cheile Mazii, iar cel de-al doilea, marcat cu triunghi roșu, face legătura dintre Cheile Cibului, Cheile Glodului și satul Ardeu.

Aceste două trasee pun în valoare spectaculoasele Chei ale Bazinului Văii Geoagiu, puțin cunoscute dar foarte atractive. Acțiunea s-a realizat în parteneriat cu SP Salvamont Alba, care a desfășurat o logistică complexă, formată din trei salvamontiști, o mașină de teren, două ATV-uri, echipament specific.

Pe lângă remarcarea propriu-zisă, s-au montat 14 stâlpi și 33 de indicatoare turistice.

Alte tabere vor fi organizate anul acesta la Întregalde (9-12 iulie) apoi la Rimetea, Scăriţa Belioara şi satul Bucium, transmit reprezentanţii Serviciului Turism al CJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax